Verfraai je badkamer met deze creatieve toiletrolhouders

door Natasja

21 Mei 2022

Verfraai je badkamer met deze creatieve toiletrolhouders
Advertisement

De zorg voor elk detail van de inrichting impliceert ook de keuze van elk accessoire dat je in de verschillende kamers plaatst, zelfs die welke louter nuttig zijn zoals toiletrolhouders in de badkamers. Deze voorwerpen kunnen ook mooi zijn en originele vormen hebben die passen bij de rest van de inrichting of een onverwachte toets toevoegen.

Met DIY kunnen veel verschillende soorten worden gemaakt, waarbij zelfs verschillende voorwerpen zoals touw, stukken aangespoeld hout, en meer kunnen worden hergebruikt. En dan zijn er nog heel veel voorbeelden om inspiratie uit te halen voor het geval je enigszins vertrouwd bent met knutselprojecten. Hieronder staan enkele leuke ideeën.

Advertisement

Maak lussen aan het uiteinde van een dik touw, zodat je de twee uiteinden aan een haak kunt vasthaken, en in een mum van tijd heb je een mooi accessoire in nautische stijl gemaakt.

Advertisement

Metalen pijpen, vooral die van koper of chroom, zijn perfect voor kleine projecten als deze.

En je kunt ze ook gebruiken voor grotere en hogere modellen die op de vloer worden geplaatst, niet alleen voor modellen die aan de muur moeten worden bevestigd.

Als goed bent in houtbewerking, kun je een leuk idee gebruiken, zoals een drieop-een-rijbord met houten 'X-en om in de vrije vakjes te plaatsen.

Met het touw kun je elke mand gebruiken om aan de muur te hangen: perfect voor extra rollen.

Advertisement

Of je kunt meerdere dezelfde manden gebruiken aan de muur: één dient voor het toiletpapier en in de andere kan van alles en nog wat worden geplaatst.

Kan je naaien? Dan is het kinderspel om zulke houders voor de rollen te maken.

Advertisement

Aangespoeld hout, dat nu volledig vrij is van vocht en zeer licht is, bewerkt door de zee en het weer, geeft altijd een heel bijzonder accent aan de inrichting en zal altijd een unieke vorm hebben.

Een ruwe houten plank en een stokje voor elke toiletrol: mooi en ruimtebesparend.

Advertisement

Leren riemen en een stuk ronde stok: bevestig ze aan een houten plank et voila!

Wat vind je ervan om oud werkgereedschap te gebruiken als toiletrolhouder?

Heb je wel eens soortgelijke woonaccessoires gemaakt?

Advertisement