Ruimte voor creativiteit: leef je uit met het fantasievol beschilderen van stenen

door Natasja

14 April 2022

Advertisement

Een van de leukste en meest bevredigende creatieve werkjes die je op elke leeftijd kunt doen, is ongetwijfeld stenen schilderen. Met een beetje fantasie en de juiste inspiratie kan elke kiezelsteen of rots met een tamelijk glad oppervlak worden gebruikt als schilderdoek voor allerlei soorten afbeeldingen. Nog beter is het als je de vorm van de steen zelf gebruikt om het met een beetje kleur op iets heel anders te laten lijken.

Alles wat je nodig hebt is wat acrylverf en penselen, misschien wat viltstiften of potloden om het ontwerp na te tekenen, en op elke leeftijd kun je je vermaken met het beschilderen van stenen op duizend verschillende manieren. Eenmaal gekleurd, kun je ze gebruiken om je huis met zwier te versieren of ook als handige presse-papiers!

Advertisement

Als ze een beetje driehoekig zijn, kunnen ze prachtige aardbeien worden... Je zou ze bijna willen opeten!

Advertisement

De grotere, dikkere exemplaren, altijd enigszins rond van vorm, zijn perfect om in cactussen te veranderen door de stekels en bloemen te schilderen van een of meer van de duizenden soorten die er bestaan.

Een beetje wit, dan de scheurtjes met een viltstift en de ruimte in het midden versierd met andere kleuren en je hebt een kuiken dat uit het gebroken ei piept.

Kleuren die doen denken aan de hemel op verschillende tijdstippen van de dag, en vervolgens een penseel om de zwarte silhouetten van de bomen als een skyline na te tekenen: elke steen is een miniatuurschilderij.

Wanneer je de juiste vorm hebt gevonden, versier je de steen als een avocado, met de pit nog steeds in het midden.

Advertisement

Kabouters zijn een andere categorie ontwerpen die geschikt zijn voor stenen, aangezien de hoed verschillende vormen kan hebben om zich aan te passen bij het silhouet van de te beschilderen steen.

evaleenhudson.blogspot.am

Wil je net doen alsof de stam van een boom bewoond wordt door feeën? Je zou de deur van hun huisje tussen de wortels kunnen maken door het op een steen te schilderen en het dan tussen de takjes en het mos te plaatsen.

Advertisement

En wat dacht je van ijsjes die eruit zien alsof ze uit een stripboek komen?

Of veel kleurrijke vissen! Hiervoor is het beter platte stenen te gebruiken, zoals die welke je op het water opblaast.

Advertisement

Pas op dat je niet de neiging krijgt om in deze M&M's te bijten!

Nog een gemakkelijk en grappig idee: pinguïns!

Hoe zou jij de stenen willen versieren?

Advertisement