Zo maak je in een paar stappen de bank zonder afneembare hoes grondig schoon

door Natasja

28 Juni 2024

Advertisement

De bank zonder afneembare hoes schoon en fris houden lijkt misschien een moeilijke en tijdrovende klus. Grondig reinigen hoeft echter niet ingewikkeld te zijn of de tussenkomst van professionals te vereisen. Er zijn namelijk eenvoudige methodes waarmee je je geliefde bank er weer prachtig uit kunt laten zien.

Begin met stofzuigen

Freepik

Goed en efficiënt onderhoud van een bank zonder afneembare hoes begint met grondig stofzuigen, wat niet gezien moet worden als een handeling die sporadisch moet worden uitgevoerd, maar als de steunpilaar van de dagelijkse verzorging voor zowel banken als fauteuils, ongeacht of ze afneembare hoezen hebben of niet.

Begin het schoonmaakproces daarom met het verwijderen van het stof dat zich in de loop der tijd op de geliefde bank heeft opgehoopt. Gebruik een stofzuiger om alle stofresten van de kussens en de bank zelf te verwijderen, en besteed daarbij speciale aandacht aan zelfs de meest verborgen hoekjes.

Voordat je gaat stofzuigen, is het ook nuttig om het stof van het oppervlak te verwijderen met een plumeau, waarbij je kleine cirkelvormige bewegingen maakt om de fijnste stofdeeltjes op te vangen.

Advertisement

Haal er een vochtige microvezeldoek overheen

Freepik

Pak vervolgens een licht vochtige microvezeldoek, waaraan je een paar druppels neutraal schoonmaakmiddel toevoegt. Het is belangrijk om de doek goed uit te wringen om overtollig vocht te voorkomen.

Maak van boven naar beneden schoon met ronddraaiende bewegingen en zorg ervoor dat je het hele oppervlak van de bank voorzichtig behandelt.

Droog na het reinigen alles goed af met een andere droge doek.

Wat te doen bij hardnekkige vlekken?

Freepik

Voor hardnekkiger vlekken die je met de vorige methode niet kon verwijderen, kun je een oplossing van water en een mild schoonmaakmiddel proberen, die je met een zachte spons op de bank aanbrengt.

Gedenatureerde alcohol of warm water gemengd met milde zeep kunnen ook effectieve oplossingen zijn voor bijzonder moeilijke vlekken, op voorwaarde dat je de stof niet beschadigt.

Het is belangrijk om het gebruik van agressieve chemicaliën te vermijden die de stof van de bank onherstelbaar kunnen beschadigen.

Als je een stoomreiniger hebt, kun je deze gebruiken om specifieke delen van de bank te behandelen die geen afneembare hoes hebben, zodat het vuil van de bekleding wordt verwijderd. Dit apparaat kan ook worden gebruikt om het meubelstuk grondig te ontsmetten.

Voor een grondiger reiniging is het ideaal om een beroep te doen op professionals met de nodige apparatuur voor dit proces.

De bank zonder afneembare hoes in zijn oorspronkelijke pracht herstellen kan gemakkelijker zijn dan je denkt. Vergeet ook niet dat regelmatige verzorging niet alleen het uiterlijk verbetert, maar ook de levensduur verlengt, zodat je lang kunt genieten van het comfort en de schoonheid van dit meubelstuk.

Advertisement