Volg deze 6 eenvoudige tips voor een perfecte seizoenswissel in de kledingkast

door Natasja

29 Maart 2024

Volg deze 6 eenvoudige tips voor een perfecte seizoenswissel in de kledingkast
Advertisement

De seizoenswisseling is een afspraak waar niemand aan kan ontsnappen en die je, of je het nu leuk vindt of niet, twee keer per jaar onder ogen moet zien. En elke keer lijkt het moeilijker en langer.

Het geheim van een geslaagde wissel van seizoenskleding is echter een goede organisatie om deze gecompliceerde taak zonder ongemak of vertraging te kunnen uitvoeren.

Als je je nog steeds afvraagt hoe je de perfecte wissel organiseert, probeer dan deze eenvoudige tips.

1. Vind een plek voor alles

1. Vind een plek voor alles

@serenespacesllc/Instagram

Als het huidige seizoen mooi in de kledingkast kan worden ondergebracht, weet je dan waar je dat deel van de kleding gaat bewaren dat je momenteel niet gebruikt? Het kan de kledingkast van een ongebruikte slaapkamer zijn of in een gang, een plank in de kast, de zolder of dozen onder het bed: het belangrijkste is dat je weet waar je de kleren gaat opbergen in afwachting van hun nieuwe gebruik.

Advertisement

2. Maak een keuze

2. Maak een keuze

@shannondingle/Instagram

Profiteer van de seizoenswisseling om de kledingkast te sorteren: haal al je kleren uit de kast en haal zakken om de dingen die je wegdoet in te verzamelen. Beoordeel elk kledingstuk en beslis of je het houdt of weg doet. Bedenk in het laatste geval ook of je de afgedankte kleding gaat verkopen, weggeven of weggooien.

3. Een visuele volgorde creëren

3. Een visuele volgorde creëren

@_initsplaceorganizing/Instagram

Een opgeruimde en schone kledingkast bespaart je veel tijd en hoofdpijn bij het kiezen van je dagelijkse outfits: sorteer je kleren op soort en berg ze netjes op in de kledingkast en lades, het zal veel gemakkelijker zijn om de kast en ook toekomstige seizoenswissels te beheren.

4. De juiste houders

4. De juiste houders

@wildtree.in/Instagram

Of het nu voor de kleding van een ander seizoen is of voor een betere organisatie van de kledingkast, kies de juiste houders voordat je de seizoenswissel doet: vormen, maten en materialen kunnen heel gevarieerd zijn en elk past bij een specifiek gebruik in huis, dus een selectie van de beste modellen is handig om de organisatie en het beheer te vergemakkelijken.

Een andere handige tip is om alle houders die je gebruikt te labelen, zodat je ze gemakkelijker herkent als je ze nodig hebt.

5. Het juiste gezelschap

5. Het juiste gezelschap

@flamingfeather_beth/Instagram

Om een succesvolle seizoenswissel te vergemakkelijken, kun je een vriend(in) uitnodigen om je gezelschap te houden: een warm drankje en een gezellig kletsen in alle rust helpen je dit moment door te komen zonder dat je het doorhebt. De hulp van een vriend(in) kan ook essentieel zijn om die kleding weg te doen die je niet meer draagt, maar waar je tegelijkertijd op geen enkele manier vanaf kunt komen.

Advertisement

6. Het juiste moment

6. Het juiste moment

@_initsplaceorganizing/Instagram

Doe de seizoenswissel op het juiste moment, zodat je in één keer kunt beginnen en eindigen: kies een dag waarop je voldoende vrije tijd hebt, bij voorkeur wanneer je niet moe bent en geen andere verplichtingen hebt die je gemakkelijk van de taak kunnen afleiden.

Als je deze tips volgt, is de kledingkast altijd netjes en perfect en is de seizoenswissel niet langer iets om tegenop te zien.

Advertisement