Hoeden en petjes ordenen: 1 geniale DIY truc en 5 originele en stijlvolle oplossingen voor elk type hoed en pet

door Natasja

07 Maart 2024

Hoeden en petjes ordenen: 1 geniale DIY truc en 5 originele en stijlvolle oplossingen voor elk type hoed en pet
Advertisement

Een baseballpetje is een modeaccessoire dat min of meer iedereen wel in huis heeft en ook vaak gebruikt. Sommige zijn misschien leuke souvenirs van een reis, andere zijn cadeaus aan jezelf, en weer andere zijn gewoon gerichte aankopen vanwege merken die je bijzonder leuk vindt. Dan zijn er nog de comfortabele petjes voor het sporten, hoeden voor het wandelen in de zon op warme dagen of voor stijlvolle bescherming op koelere dagen... Kortom, er zijn veel redenen om een hoed of pet in huis te hebben. En als je een manier kunt vinden om ze niet in een of andere la te verstoppen, misschien zelfs opgestapeld, en ze in plaats daarvan netjes en zelfs decoratief te rangschikken, is dat nog mooier!

De snelle en eenvoudige truc voor baseballpetjes

De snelle en eenvoudige truc voor baseballpetjes

Kayla Stafford, Modern JP/Amazon

Online winkels hebben tegenwoordig een overvloed aan organiseeroplossingen, waaronder zelfklevende wandhaken die speciaal zijn ontworpen om petjes te rangschikken en er een decoratief voorwerp van te maken. De meest populaire - en er zijn zelfs mensen die er filmpjes van maken op sociale netwerken - zijn die waaraan de petjes zo worden bevestigd dat het vizier loodrecht op de muur staat. Het is dus niet alleen een kwestie van de petjes ophangen met behulp van de opening aan de achterkant, maar meer de pet een beetje buigen aan de achterkant, zodat je het voorste deel - dat in feite het sierlijke en decoratieve deel is - beter ziet!

Advertisement

De muur decoreren met hoeden

De muur decoreren met hoeden

Temu

Heb je een paar breedgerande hoeden die je niet zo vaak gebruikt? Dan kun je ze weer omtoveren tot wanddecoratie die je ook mee kunt nemen als het nodig is. Er zijn duizend ideeën te koop of ook om zelf te doen, vooral als je houten stokjes gebruikt en geweven touwen (zoals macramé) om de steunen te maken om aan de muur te hangen.

Spelen met kunst om hoeden en petten tentoon te stellen

Spelen met kunst om hoeden en petten tentoon te stellen

Palais Royal/Amazon

Is er een pet of hoed die je altijd gebruikt voor een bepaald seizoen? Dan is het de moeite waard om die bij de hand te houden, en waarom doe je dat niet op een leuke manier? Bijvoorbeeld door een borstbeeld te kiezen om "aan te kleden" telkens als je het hoofddeksel afzet! Het kunnen klassieke standbeelden zijn, in een modern jasje gestoken, maar misschien ook borstbeelden die een of ander personage voorstellen dat je leuk vindt, echt of denkbeeldig. Dus ook met hun "blote hoofd" kunnen ze nog steeds het huis met persoonlijkheid decoreren!

Een ander gebruik van pruikenstandaards

Een ander gebruik van pruikenstandaards

COHEALI/Amazon

Er zijn pruikenstandaards met iets uitgebreidere ontwerpen dan andere, zoals deze met een rustieke look, die grappig worden om naar te kijken, ook als ze bedekt zijn met hoeden en niet met pruiken! De meest creatieve mensen kunnen ook denken aan een gestileerde versiering van het 'gezicht', met een silhouet van een bril, rode lippen, een snor en dergelijke!

Elegante wandhaken

Elegante wandhaken

ElleMichelle,Owlgift/Amazon

Ken je die antieke wandlampen, die lijken op geschilderde metalen kandelaars die uit de muur steken? Er zijn hoedenhaken (of voor pruiken!) die precies dezelfde vorm hebben. Als je een ruimte hebt die als inloopkast gebruikt zou kunnen worden, zou het zeker heel origineel zijn om die te versieren met een paar van deze houders!

Advertisement

Het veelzijdige geperforeerde paneel

Het veelzijdige geperforeerde paneel

jennaburger.com

Als het gaat om het organiseren van muren, ontbreken geperforeerde panelen nooit, en ook als het gaat om het ordenen van hoeden en petten komen ze goed van pas. Welk model geperforeerd paneel je ook kiest, of het nu van hout, plastic, hars, plexiglas enz. is, je kunt het uitrusten met een handige haak en het wordt een andere manier om je favoriete hoeden en petten uit te stallen en te ordenen.

Advertisement