Maak een barhoekje voor de hond in de keuken met deze leuke DIY-projecten

door Natasja

03 Maart 2024

Maak een barhoekje voor de hond in de keuken met deze leuke DIY-projecten
Advertisement

Honden spelen een zeer belangrijke rol in het gezin en zijn soms de trouwste en langstlevende metgezellen. Vaak denke je er bij het inrichten van je huis echter niet aan om een plek te creëren die exclusief aan hen is gewijd, en dus verspreid je overal het mandje en de voer- en waterbakken.

Aangezien de keuken de plek is waar je het grootste deel je tijd doorbrengt, waarom maak je in deze ruimte dan geen comfortabel en aantrekkelijk hoekje voor de hond, van alle gemakken voorzien om hem te verwennen en zich op zijn gemak te laten voelen? Een hondvriendelijke keuken geeft het ook een mooiere uitstraling, die niet wordt verpest door voer dat op de vloer ligt of vieze omgevallen bakken in een hoek.

Hieronder geven we een aantal interessante DIY ideeën om een hondvriendelijke hoek in de keuken te maken.

1. Kastje voor de hondenbakken

1. Kastje voor de hondenbakken

@theridgeandtheroot/Instagram

Vul een lege ruimte in de keuken met een klein kastje voor de hondenbakken: in de onderste deur kun je al de voedselvoorraden opbergen, terwijl de bakken handig bovenop het kastje in de gaten kunnen worden gelegd. Zo zijn ze niet alleen minder zichtbaar, maar voorkom je ook per ongeluk morsen!

Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken van een voldoende laag meubelstuk, zoals een oud keukenwandkastje of een dekenkist; boor twee gaten ter breedte van de bakken in de bovenkant en je bent klaar.

Advertisement

2. Geïntegreerd in de muur

2. Geïntegreerd in de muur

thriftydecorchic.com

Als er weinig ruimte in de keuken is, waarom integreer je de voerbakken dan niet in de muur? Ze zullen niet alleen zeer discreet zijn, maar je kunt ze ook sluiten als de hond ze niet nodig heeft en ze zullen zelfs als ze open zijn heel weinig ruimte innemen.

3. Geïntegreerd in een kast

3. Geïntegreerd in een kast

@sullivan.builders/Instagram

In de keuken, maar ook in de gang, hal of bijkeuken, kan je de bakken van de hond makkelijk integreren in een kast door een heel laag plankje te maken. Voeg als het kan ook een kraantje toe, zodat de hond altijd vers water binnen 'pootbereik' heeft.

4. Voermeubel

4. Voermeubel

Pinterest

Wat dacht je ervan om een voerplek te maken onder de koffiekast of onder het kookeiland? Verwijder de deurtjes van het onderste gedeelte en richt de kast in door de voerbakken van jd hond op de onderste plank te zetten; als je genoeg ruimte hebt, kun je er ook een ontspanningsplek van maken met een comfortabel kussen. Comfortabel, discreet en schoon.

5. Laden onder de toonbank

5. Laden onder de toonbank

gambrick.com

Een kleine keuken kan problematisch zijn en ruimte vinden voor de hondenbakken kan een uitdaging worden. De oplossing voor dit probleem is om een lade onderin de keukenkastje te maken. Je kunt de lade er alleen uitschuiven als je hem nodig hebt, waardoor ruimteproblemen worden opgelost. En de bakken zullen stevig vast zitten.

Advertisement

6. Ladekast

6. Ladekast

thethriftycouple.com

Weet je nog die oude ladekast waar je niet weet wat er mee te doen? Een eenvoudige DIY werkje volstaat om hem om te toveren tot de perfecte plek voor de hondenbakken: de onderste lade wordt een houder voor de bakken, terwijl je in de bovenste lade alle benodigdheden en accessoires voor het voer van uw hond handig kunt opbergen.

Waar staan meestal de hondenvoerbakken in jouw huis?

Advertisement