Kleurige lampen: de designtrend die bij jouw smaak past

door Natasja

22 Februari 2024

Kleurige lampen: de designtrend die bij jouw smaak past
Advertisement

Van het bureau, tot het nachtkastje, tot een salontafel in de woonkamer of in de hal en nog veel meer: als je erover nadenkt, zijn er heel veel plekken in huis waar het handig is om een tafellamp te hebben staan om te verlichten, en die ook esthetisch mooi genoeg is om de ruimte met (natuurlijk jouw) smaak in te richten.

In dit verband is het de moeite waard om een huidige trend te noemen, waarbij kleurige lampen de hoofdrol spelen, d.w.z. allemaal versierd in één kleur. Het maakt niet uit van welk materiaal ze zijn gemaakt, elk deel is bedekt met dezelfde kleur. Er is ruimte voor pasteltinten, maar ook voor fellere tinten, zodat elke lamp een penseelstreek van kleur wordt in de hoek van de kamer.

Advertisement

Een knalgele paddenstoel

Een knalgele paddenstoel

Temu

Een ledtafellampje dat elke tafel of bureau opvrolijkt. Hij heeft een aanraakbediening waarmee je hem kunt in- en uitschakelen en drie verschillende helderheidsniveaus kunt selecteren. Het kan ook een praktische en leuke oplossing zijn voor een klein nachtkastje!

Advertisement

Een potlood met een bordeauxrood hoedje

Een potlood met een bordeauxrood hoedje

MARSET/lampade.it

Het ontwerp van deze lamp, die doet denken aan een potlood met een scheef hoedje op de punt, is van Christophe Mathieu. Net als zijn voorganger werkt deze lamp op batterijen en led's, dus je hebt geen kabel nodig en kan hem op welke plank je wilt neerzetten. Hij bestaat ook in andere kleuren (geel, lichtblauw, lichtroze bijvoorbeeld), maar deze bordeauxrode kleur springt er het meest uit!

Een tijdloos model

Een tijdloos model

Zara Home

Een klassiek ontwerp voor deze tafellamp, het soort dat traditioneel bedoeld is voor het bureau van een ontwerper. En die je waarschijnlijk zult associëren met het onmiskenbare Pixar-logo, met de schattige animatie van de springende lamp. De scharnierende arm stelt je in staat om de lichtstraal aan te passen, en de gedesaturiseerde lichtblauwe kleur, bijna grijs, is zeer delicaat en klaar om in duizend verschillende contexten te passen.

Een alternatieve versie

Een alternatieve versie

sklum.com

Dezelfde ietwat industriële smaak als het model dat je net hebt gezien, maar nu aangepast om er een compacter stuk van te maken. Het is de Môma lamp, verkrijgbaar in verschillende vrolijke pastelkleuren zonder te overdreven te zijn. Hij is gemaakt van staal, met strakke lijnen en een zwarte stoffen kabel, fijne details om te bewonderen. Hij zou overal mooi staan, van kantoren tot nachtkastjes, slaapkamers, eetkamers en nog veel meer!

Nog een paddenstoel - ook voor buiten!

Nog een paddenstoel - ook voor buiten!

lamptwist.com

Hay Pao is een draagbare lamp ontworpen door Naoto Fukasawa. De lamp heeft de schattige lijnen van een paddenstoel en bestaat in verschillende kleuren, maar de felrode kleur is het meest opvallend. De lamp is heel eenvoudig van vorm en straalt een gevoel van comfort en plezier uit. Zowel de voet als de kap zijn gemaakt van zeer duurzaam polycarbonaat, waardoor hij ideaal is voor buitengebruik. De lamp blijft bedekt door de constructie zelf, waardoor de lamp een goed verspreid, warm licht verspreidt. Net zo mooi in huis als in de tuin of op het balkon!

Advertisement

Klein, krachtig en kleurrijk

Klein, krachtig en kleurrijk

urbanoutfitters.com

Hij heet Mini Light en is een model van Lund London. Het is een draadloze lamp, eenvoudig op te laden en ontworpen om bijna overal te gebruiken. In de beetje geribbelde cilindrische voet zit een perfect rond lampje dat een meerkleurenverlichting heeft, zodat je kunt kiezen uit acht verschillende tinten. Gemaakt van siliconen en plastic, is dit lampje zacht en licht!

Een lamp van origami

Een lamp van origami

H&M Home

Een geplooide lamp, helemaal van papier: licht en vol stijl, zou die niet prachtig staan in de woonkamer of in de hal van het huis? Dit model heeft ook een met stof bekleed snoer, voor een duidelijk verfijndere look.

Advertisement

Heldere tomaat

Heldere tomaat

urbanoutfitters.com

Klaar om een warme, roodachtige gloed in huis te verspreiden? De bron van deze diffuse lamp heeft de hilarische vorm van een rijpe tomaat, perfect rond - behalve de onderkant, die net plat genoeg is om voor de juiste stabiliteit te zorgen. Wij denken dat het een erg mooie aanvulling zou zijn op bijvoorbeeld een aanrecht!

Zit er een lamp tussen die jij in jouw huis zou willen gebruiken?

Advertisement