12 fantastische ideeën om inspiratie uit te halen voor een nieuwe douchekolom

door Natasja

13 Februari 2024

12 fantastische ideeën om inspiratie uit te halen voor een nieuwe douchekolom
Advertisement

De douche in een badkamer is erg belangrijk, het is het middel om jezelf te 'zuiveren' van een dag op stap, druk met duizend dingen, maar het is ook een designobject, vooral dankzij de kolom waaruit het water komt. Daarom moet je de keuze goed afwegen, wanneer je hem moeten vervangen door verlangen of noodzaak, door verschillende details zorgvuldig te evalueren.

Het vinden van de juiste oplossing kan ingewikkeld zijn, maar niet als je je laat inspireren door een paar ideeën. In dit geval hebben we er 12 om te begrijpen welke van de vele alternatieven het beste past bij je stijl, kleuren en de rest van de dingen in de badkamer.

1. Matzwart

1. Matzwart

www.homelavafr.com

Er zijn drie stralen beschikbaar: van de grootste tot de kleinste voor maximaal comfort. Het is een zeer moderne oplossing en kan worden gecombineerd met verschillende kleuren. Zwart een perfecte troefkaart als het op kleuren aankomt.

Advertisement

2. Verchroomd paneel

2. Verchroomd paneel

www.tenderrain.com

Een uniek designobject dat majestueus opvalt in de douche. Het is een perfect inrichtingselement dat je bijna niet het gevoel geeft van een eenvoudige waterstraal, maar van iets veel intrigerenders en interessanters.

3. Regenstraal

3. Regenstraal

www.dornbracht.com

Wat is er ontspannender dan water van bovenaf op je hoofd en vervolgens over je hele lichaam te voelen stromen. Deze kolom heeft zowel een 'hand'-straal als een straal van boven. Perfect voor wie op zoek is naar een ontspannende douche-ervaring.

4. Brons valt perfect op

4. Brons valt perfect op

AC Thuisin/Pinterest

Je wilt iets excentriekers, niet qua moderniteit, maar qua kleur. Brons is perfect om op te vallen en de douche te verfraaien. Een kolom in deze kleur zal zeker niet onopgemerkt blijven. Heel interessant als alternatief, ook al is de constructie eenvoudig.

5. Supermodern

5. Supermodern

www.alibaba.com

Overal stralen, water dat het lichaam op elk punt omhult en een supermodern ontwerp om deze ruimte ook pakkend te maken. Niets wordt aan het toeval overgelaten in een woning met deze douchekolom in de badkamer.

Advertisement

6. Een inrichtingselement

6. Een inrichtingselement

Persia Group Home Design/Pinterest

Het ziet er onaantastbaar uit, maar toch is het echt en klaar om gebruikt te worden. Een echte chique en originele keuze. Cirkels en halve maantjes komen samen voor een ongelooflijk fascinerend bewegingsspel.

7. Een vleugje antiek

7. Een vleugje antiek

www.lightinthebox.com

De gouden kleur is prachtig, maar het is vooral de samenstellng van de kolom die eruitziet als echt antiek. Heel opzichtig, dat is zeker, maar voor wie op zoek is naar iets speciaals, kan dit de juiste oplossing zijn.

Advertisement

8. "Ruimte" douche

8. "Ruimte" douche

https://archello.com/brand/ib-rubinetterie

Het water valt van boven naar beneden en licht op dankzij led's die in de structuur zijn ingebouwd. Een ruimtelijk idee dat perfect past in een modern interieur.

9. Oude stijl, maar nieuwe kleur

9. Oude stijl, maar nieuwe kleur

www.homelavade.com

De stijl van deze structuur doet een beetje denken aan de inrichtingen van vroeger, maar de kleur maakt het tot een voorwerp dat ook in een moderne omgeving kan worden geplaatst. Mooi, eenvoudig, functioneel: wat wil je nog meer?

Advertisement

10. Een koperen detail

10. Een koperen detail

Soqalux/Etsy

Net als goud en brons, kan de kleur koper ook perfect zijn in de badkamer. De douchekolom in deze stijl is een innovatief, origineel en perfect voorstel om de ontbrekende touch aan de structuur te geven. Prachtig alleen of in een context die wordt gekenmerkt door soortgelijke kleuren.

11. Rond

11. Rond

Kohle/Wayfair

Beide waterstralen hebben een rond en 'hol' uiterlijk dat ongewoon is. Ze zijn mooi, maar ook functioneel en perfect voor zowel donkere badkamers zoals deze op de foto, als voor meer neutrale omgevingen.

Als je de douchekolom moet vervangen, zijn er genoeg ideeën om inspiratie op te doen. Houd natuurlijk rekening met stijl, kleuren, de grootte van de badkamer - een enorme straal in een kleine douche zou niet zo goed passen - en ga dan op zoek naar de beste oplossing voor jou. Veel plezier met zoeken!

Advertisement