Vind je je oude badkamer niet meer mooi? 7 ideeën om hem op te knappen en moderner te maken

door Natasja

16 Februari 2024

Vind je je oude badkamer niet meer mooi? 7 ideeën om hem op te knappen en moderner te maken
Advertisement

Denk je erover om de badkamer te renoveren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? In dit artikel vind je 7 interessante ideeën om inspiratie op te doen voor een nieuwe badkamer in moderne stijl.

1 - Maak van het bad een ruime douche

1 - Maak van het bad een ruime douche

Antonio Felicetti

Een van de meest voorkomende ingrepen bij het renoveren van een badkamer is het ombouwen van het bad tot een ruime douche. Deze oplossing maakt de ruimte niet alleen moderner, maar ook functioneler en toegankelijker.

Voordat je echter verder gaat, moet je controleren of het sanitair in huis geschikt is voor deze ingreep en ervoor zorgen dat je alles goed waterdicht maakt.

Advertisement

2 - Gebruik hout om harmonie te creëren

2 - Gebruik hout om harmonie te creëren

relaxsrl.com

Hout kan warmte en een natuurlijk gevoel geven dat moeilijk na te maken is met andere materialen. Het kan op verschillende manieren worden gebruikt, zoals in badkamermeubels, wandbekleding of als decoratief element in planken of lijsten.

Voor de badkamer is het ook belangrijk om rekening te houden met de vochtigheid in de omgeving en te kiezen voor behandelde of waterbestendige houtsoorten.

3 - Voeg een inloopdouche toe

3 - Voeg een inloopdouche toe

Di Erre Home Solutions

Het toevoegen van een inloopdouche is een fantastische manier om de badkamer te moderniseren en een luxe vleugje toe te voegen. Dit type douche, zonder drempels of deuren, biedt gemakkelijke toegang en het strakkke design kan de badkamer optisch groter maken.

Inloopdouches kunnen ook op vele manieren worden gepersonaliseerd, met verschillende soorten douchekoppen, tegels en glassystemen om een ruimte te creëren die past bij jouw stijl en behoeften.

4 - Verfraai de muren met felle kleuren

4 - Verfraai de muren met felle kleuren

Freepik

Door te kiezen voor felle of pastelkleuren kun je een simpele badkamer omtoveren tot een ruimte vol energie en stijl. Felle kleuren kunnen worden gebruikt om een focuspunt te creëren, een specifieke zone te benadrukken of gewoon een vleugje persoonlijkheid aan de ruimte toe te voegen.

Het is echter belangrijk om felle kleuren te combineren met neutrale elementen om een te vol effect te voorkomen.

5 - Kies kleuren die bij elkaar passen

5 - Kies kleuren die bij elkaar passen

Berloni Bagno

Het kiezen van kleuren die bij elkaar passen is cruciaal in het badkamerrenovatieproces om een harmonieuze sfeer te creëren.

Je kunt beginnen met een hoofdkleur en bijpassende of vergelijkbare kleuren toevoegen. Een neutrale kleur zoals grijs of beige kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met fellere tinten zoals blauw of groen om een evenwichtig contrast te creëren.

Vergeet niet om ook rekening te houden met de kleur van het sanitair, de meubels en de accessoires, zoals handdoeken en vloerkleden, zodat alles bij elkaar past.

Advertisement

6 - Voeg natuurlijke decoraties toe

6 - Voeg natuurlijke decoraties toe

Architempore

Elementen zoals groene planten, verse bloemen of ook takken en stenen kunnen een vleugje natuur in de badkamer brengen.

Vooral planten verfraaien niet alleen de ruimte, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit. We raden je echter aan planten te kiezen die geschikt zijn voor vochtige omgevingen met weinig licht, zoals een badkamer.

7 - Vergeet de opbergmeubels niet

7 - Vergeet de opbergmeubels niet

Iperceramica

Tot slot mag je tijdens de renovatie van de badkamer de opbergmeubels niet vergeten. Deze elementen zijn essentieel om alles netjes te houden en de beschikbare ruimte te maximaliseren.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor wandkasten, open rekken of badmeubels die ruimte bieden voor het opbergen van handdoeken, lichaamsverzorgingsmiddelen en andere accessoires, zodat de badkamer altijd netjes blijft.

Als je de badkamer wilt renoveren, zijn dit maar een paar ideeën die je kunt overwegen om hem moderner te maken en een ruimte te creëren die jouw persoonlijke stijl volledig weerspiegelt.

Advertisement