Recycle glazen potten om mooie lantaarns voor binnen of buiten te maken

door Natasja

04 Februari 2024

Recycle glazen potten om mooie lantaarns voor binnen of buiten te maken
Advertisement

Je huis en tuin versieren met lantaarns is altijd een leuk idee en heeft de dubbele functie van het verlichten van donkere hoekjes en het creëren van de juiste sfeer voor de tuin of kamers terwijl je het huis mooier en gezelliger maakt.

Lantaarns zijn ook eenvoudig te maken door op creatieve wijze glazen potten te recyclen, voorwerpen die altijd aanwezig zijn in huis en waarvan de veelzijdigheid zich leent voor talloze doe-het-zelfprojecten. Je hebt maar een paar materialen nodig, vaak gerecycled, om prachtige decoratieve elementen te maken voor binnen maar ook voor de buitenruimtes.

Lantaarns maken van glazen potten is eenvoudig en leuk en je kunt zelfs de kinderen bij deze fantastische projecten betrekken. We stellen de volgende 10 mooie lantaarns voor binnen of buiten voor die je kunt maken met het creatieve hergebruik van glazen potten.

Advertisement

1. Moslantaarns

1. Moslantaarns

Tutorial via lilblueboo.com

Voor een door de natuur geïnspireerde tafel- of salontafeltjedecoratie maak mooie moslantaarns. Het is heel eenvoudig om ze te maken: neem lege glazen potten, vul ze met mos en plaats er klein lichtsnoer op batterijen in. Alleen of in een compositie vormen ze een lichtgevende natuurlijke decoratie.

Advertisement

2. Hanglantaarns voor buiten

2. Hanglantaarns voor buiten

Tutorial via oldsaltfarm.com

Maak hanglantaarns om de oprit romantisch te verlichten: plaats een lichtsnoer op batterijen in glazen potten en maak een handvat om ze te dragen of op te hangen door ze met ijzerdraad vast te binden. Je kunt de steunen ook zelf maken met stukken hout in de maat die je maar wilt.

3. Hangende binnenlantaarn

3. Hangende binnenlantaarn

@raphsyruèdaddy/Instagram

Hanglantaarns zijn ook perfect om het interieur te verlichten en anders donkere hoekjes te laten opvallen. Maak een houten of metalen standaard en hang de lantaarn op met het snoer van de gloeilamp die aan het potdeksel is bevestigd.

4. Lantaarns van vloeipapier

4. Lantaarns van vloeipapier

Tutorial via masonjarofmemories.com

Kinderen zullen veel plezier beleven aan het maken van lampions versierd met vloeipapier. Knip of scheur kleine stukjes gekleurd vloeipapier en plak ze op de glazen pot met decoupeerlijm. Plaats een kaars op batterijen in de pot en maak het handvat compleet met touw en kralen.

5. Olielantaarns

5. Olielantaarns

Tutorial via apieceofrainbow.com

Olielantaarns zijn eenvoudig te maken en mooi om te zien. Ze zijn veiliger dan kaarsen, ze zijn helder en gaan lang mee en zorgen voor een romantische decoratie en een aangename sfeer in de kamer. Om ze te maken heb je glazen potten, plantaardige olie, een drijvende lont, water en natuurlijk decoratiemateriaal nodig, zoals fruit, bloemen, bladeren, kiezels, dennenappels en kleine takjes. Begin met het vullen van de pot met het decoratiemateriaal en water, voeg een laagje olie en de drijvende lont toe en de lantaarn is klaar.

Advertisement

6. Lantaarns met gedroogde bloemen

6. Lantaarns met gedroogde bloemen

Tutorial via happyhooligans.ca

Verf de glazen potten naar wens en versier ze met bloemen en gedroogde bladeren om er mooie decoratieve lantaarns van te maken.

7. Moderne rustieke lantaarns

7. Moderne rustieke lantaarns

Tutorial via mountainofmodernlife.com

Versier de muren met eenvoudige, moderne, rustieke lantaarns. Om ze te maken heb je houten planken, glazen potten, koperfolie, bladgoud, plantenhouders, kaarsen op batterijen en stenen als decoratie nodig. Bereid de houten latten voor door ze te schuren en opnieuw te verven, lijm het bladgoud en de koperfolie op de basis, bevestig de plantenbeugel en hang de potten met stenen en kaarsen op.

Advertisement

8. Sprookjeslantaarns

8. Sprookjeslantaarns

Tutorial via adventure-in-a-box.com

Maak de avonden van de kinderen magisch met sprookjeslantaarns. Om ze te maken, zorg voor de glazen potten, spuitverf, wit of zwart papier, printbare ontwerpen, plakband en vinyllijm. Verf eerst de buitenkant van de potten met spuitverf, druk het ontwerp van je keuze af en knip het uit. Als je wit papier gebruikt, zorg er dan voor dat er geen randje overblijft. Plaats er een kaars op batterijen in en de lantaarns zijn klaar om de kinderen zullen het geweldig vinden.

9. Winterglitterlantaarn

9. Winterglitterlantaarn

@daydreaming_butterfly/Instagram

Om de winter op te vrolijken, maak een mooie sneeuwpopglitterlantaarn. Bedek de pot gewoon met witte glitter en verf vervolgens het gezicht van een sneeuwpop of plak er voorgedrukte motieven op. Doe er een kaars in of een lichtsnoer op batterijen en de winterlantaarn is klaar voor gebruik.

Advertisement

10. Rustieke tuinlantaarns

10. Rustieke tuinlantaarns

Tutorial via diyinspired.com

Maak rustieke lantaarns voor de veranda. Vul de glazen potten met decoratieve steentjes, doe er een kaars in en maak een houder met touw. Hang de lantaarns in een tuinhuisje of aan de veranda.

Welk van deze projecten ga jij als eerste maken?

Advertisement