Droogtrommeldoekjes: hier zijn 5 alternatieve manieren om ze in huis te gebruiken

door Natasja

20 Januari 2024

Droogtrommeldoekjes: hier zijn 5 alternatieve manieren om ze in huis te gebruiken
Advertisement

Veel mensen gebruiken tegenwoordig een wasdroger om het drogen van de was te vergemakkelijken. Dit apparaat, dat vooral handig is in de herfst- en winterperiode, heeft de manier van de was wassen enorm verbeterd door de droogfase te versnellen. Maar net als bij het wassen heb je ook voor deze stap een wasverzachter nodig en iets om statische elektriciteit uit de was te verwijderen, zodat die zachter aanvoelt.

Lekker ruikende droogtrommeldoekjes die speciaal zijn ontworpen voor drogers zijn hierbij geweldige bondgenoten, maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat deze zelfde elementen ook bij veel andere gelegenheden van pas kunnen komen? Als het antwoord nee is, is het tijd om hun verborgen talenten te ontdekken.

Schermen schoonmaken

Schermen schoonmaken

cottonbro studio/Pexels

Droogtrommeldoekjes zijn heel geschikt als je het scherm van de televisie, computer, maar ook de telefoon moeten schoonmaken. Omdat ze pluizen en stofdeeltjes aantrekken, zijn de doekjes uitstekend geschikt voor het verwijderen van vervelende resten die zich op de elektronische apparaten afzetten en het kijken onaangenaam maken. Een simpele veeg met het droogtrommeldoekje lost het probleem in een mum van tijd op.

Advertisement

Oppervlakken afstoffen

Oppervlakken afstoffen

cottonbro studio/Pexels

Dankzij hun vermogen om stof op te vangen, zoals we al eerder zeiden, zijn ze ook uitstekende bondgenoten voor het schoonmaken en afstoffen van oppervlakken. Hun zachtheid laat geen vlekken achter op de meubels, maar ze gaan zachtjes te werk, waardoor alles heel snel schoner en frisser wordt.

Ontgeurende functie

Ontgeurende functie

@The Range/Facebook

Droogtrommeldoekjes zijn niet alleen zacht, maar ook geparfumeerd, wat betekent dat ze voor dit doel kunnen worden gebruikt. Je kunt ze dus gebruiken om schoenen te ontgeuren, om in bagage te stoppen als je op reis gaat maar de geur van schoon wasgoed niet wilt opgeven. Je kunt ze ook in lades en kasten leggen om altijd de geur van vers wasgoed op te snuiven. Kortom, ze zijn een echt wondermiddel vergeet ze dus niet als je ze nodig hebt.

Glas schoonmaken

Glas schoonmaken

Sam/Flickr

Omdat de doekjes zacht, geurig en helemaal niet agressief zijn, zijn droogtrommeldoekjes zeer geschikt voor het schoonmaken van glas. Een snelle veeg is genoeg om het gewenste resultaat te krijgen en niet meteen de vervelende strepen te zien die de oppervlakken dof maken. Hetzelfde geldt uiteraard voor spiegels. Ook in dit geval zijn het uitstekende bondgenoten.

Haar en dierenhaar verzamelen

Haar en dierenhaar verzamelen

cottonbro studio/Pexels

Haar en dierenhaar heb je altijd in huis, je vindt het overal, ook op kussens na een lange nachtrust. Hoe raak je ze kwijt? Eén voor één verwijderen zou gekkenwerk zijn, beter is het om gebruik te maken van deze droogtrommeldoekjes die haar gemakkelijk opvangen en vasthouden met hun statische elektriciteit. Ze worden ook aanbevolen voor dierenhaar en kunnen het dierenhaar in één veeg verwijderen.

Advertisement

Uitstekende bondgenoten

Uitstekende bondgenoten

trenttsd/Flickr

Heb je gezien op hoeveel manieren droogtrommeldoekjes van pas kunnen komen? Niet iedereen kent deze toepassingen, maar bij gebrek aan andere producten en zachte doekjes zijn ze fantastische bondgenoten in de dagelijkse schoonmaak en voor delicate oppervlakken.

Kende je deze alternatieve toepassingen al?

Advertisement