Berg alle handdoeken in huis netjes op, op de manier die het beste bij jou past

door Natasja

08 Januari 2024

Berg alle handdoeken in huis netjes op, op de manier die het beste bij jou past
Advertisement

Handdoeken komen en gaan in de badkamers van het huis: we gebruiken ze meerdere keren per dag en we moeten ze vrij vaak wassen. Daarom ontstaat er gemakkelijk een rommeltje op de plek waar je ze opbergt en op de zichtbare plekken waar je ze gebruikt, vooral in de badkamer. Er is echter een gemakkelijke manier om je te helpen de indruk te vermijden dat de klassieke bom is ontploft, en dat is door jezelf uit te rusten met het soort accessoires om de ruimte te organiseren die het beste past bij je smaak en behoeften.

Grote of kleine manden, om op planken of in kasten te zetten, en verder nog dienbladen en andere inrichtingsaccessoires: er is iets voor elke behoefte, je hoeft alleen maar te bedenken waar je ze nodig hebt!

De oplossing die altijd en overal werkt: een mand op de juiste plaats

De oplossing die altijd en overal werkt: een mand op de juiste plaats

thelilypadcottage.com

Als je niet weet wat je moet doen en je hebt nog geen mand van stro, riet of iets dergelijks, koop hem dan: zelfs als je later een andere oplossing vindt voor handdoeken, kan je hem voor duizend andere dingen gebruiken.

Een mooi vormgegeven mand, niet te groot, is altijd mooi, ook alleen in een hoek van de badkamer, en is perfect voor het opbergen van zowel goed opgerolde, kant-en-klare handdoeken als handdoeken die later gewassen moeten worden. En het kan ook onder een bankje, op een open plek in de kasten of bovenop een paar planken.

 

Advertisement

Verwennerij voor gasten, maar ook voor ons

Verwennerij voor gasten, maar ook voor ons

RitulaStore/Etsy

Als je graag kleine handdoeken achterlaat om de handen af te drogen, vooral als er gasten op bezoek komen, zet dan een extra stap en meteen duidelijk maken waar de schone handdoeken zijn door ze allemaal netjes in een mooie doos of mand op de plank bij de wastafel te zetten.

wood-workers.co

wood-workers.co

Een alternatief kan een houten dienblad zijn, of van een ander materiaal, om de kleine opgerolde handdoeken in te leggen. Dit kan in de buurt van de wastafel zijn, maar ook op een nabijgelegen plank in het zicht.

De extra voorraad aan de muur

De extra voorraad aan de muur

JustWoodDenmark/Etsy

Voor alle grotere handdoeken die ruimte zouden innemen in bakken op de vloer of op planken, kun je het type wandhanddoekenrek vinden dat het beste past bij jouw smaak en de beschikbare ruimte op de badkamermuren.

Orde in de kasten

Orde in de kasten

simplyorganized.me

De ruimte die de handdoeken innemen in de linnenkast moet, net als alle andere stukken die je er opbergt, goed georganiseerd zijn. Een manier om dit te doen, zodat je in één oogopslag herkent wat je zoekt, is het gebruik van metalen manden.

Advertisement
totalwardrobecare.co.uk

totalwardrobecare.co.uk

Als het over handdoeken gaat die je minder vaak gebruikt, juist de extra voorraad die je zelden tevoorschijn haalt, dan kun je ze netjes houden, maar ook veel beter beschermen tegen stof door reishoezen te gebruiken, de hoezen die je helpen om de koffers beter te organiseren.

Handdoeken klaar waar ze nodig zijn

Handdoeken klaar waar ze nodig zijn

balvi.com

We hoeven je vast niet te zeggen hoe handig haken zijn om handdoeken aan op te hangen. En die kunnen aan muren worden bevestigd, maar ook aan de rand van lades en meubeldeuren!

Advertisement
soulandlane.com

soulandlane.com

En in de buurt van een bad of douche, als er ruimte is om een krukje neer te zetten waarop je de handdoeken bewaart die je gebruikt nadat je je gewassen hebt, kun je het heerlijke effect van een spa beleven!

IKEA

IKEA

Vergeet een andere inrichtingsoplossingn waarvan het succes geen grenzen kent, niet: de ladder die je tegen de muur kan zetten voor alle handdoeken, groot of klein.

Welke methode heeft jouw voorkeur?

 

Advertisement