Maak van je huis een cocon van comfort tijdens de winter door deze 6 tips te volgen

door Natasja

05 Januari 2024

Maak van je huis een cocon van comfort tijdens de winter door deze 6 tips te volgen
Advertisement

De winter is het seizoen waarin we de neiging hebben om meer lekker binnen te blijven: het is kouder, het wordt vroeger donker, je hebt minder zin om tot laat buiten te blijven. En dus wordt je huis het toevluchtsoord waar je de meeste tijd doorbrengt, vooral 's avonds en in het weekend als je vrij bent van het werk of de studie. Wat doe je dan? Wat je leuk vindt, vaak gewoon tijd voor jezelf nemen en je hobby's uitoefenen.

Serie- of filmmarathon, boeken en strips lezen, urenlang videospelletjes spelen of naar je favoriete muziek luisteren. En wat is er beter dan dit alles te doen in een ruimte die speciaal is gemaakt voor ontspanning? Het sleutelwoord is 'comfort', het comfort dat wordt gegeven door de juiste omstandigheden, de zachtheid en warmte die worden gecreëerd door alle juiste inrichtingstrucs.

Advertisement

Het juiste licht... en meer dan één!

Het juiste licht... en meer dan één!

SME Insights/Pinterest

Of het nu de woonkamer of een slaapkamer is, de ruimte waar je zit om te genieten van ontspanning en sereniteit moet op de juiste manier verlicht worden. Weg met de enkele lichtstraal die wordt geprojecteerd door de centrale plafondlamp en maak in plaats daarvan plaats voor lampen (vloerlampen, tafellampen, maar ook wandlampen enz.) die veel lichtpunten creëren in de verschillende hoeken van de kamer. Op deze manier zijn er geen lastige hoeken waar, als je het nodig hebt, het juiste licht niet bij kan.

Advertisement

Vergeet de kaarsen niet

Vergeet de kaarsen niet

pumpkinsae.tumblr.com

Het juiste licht creëert een ideale sfeer, en als je een hoekje gewijd aan comfort in de privacy van je huis al voor je ziet... Wat is er dan beter dan kaarsen? Plaats ze waar je maar wilt: ze zijn geweldig om de omgeving te verfraaien en om hun unieke en romantische licht in de kamer te verspreiden.

Lagen van zachtheid

Lagen van zachtheid

diariesofmyhome/shopltk.com

Lig je op bed, dat eigenlijk al een dekbed en warme lakens heeft? Dat is niet genoeg. Je wilt zo'n cocon van warmte en zachtheid waar je nooit meer uit komt: je kan niet zonder één of meer extra dekens of plaids die klaar liggen om te gebruiken, ook als je niet onder de lakens kruipt. En die dan klaar liggen om je helemaal te bedekken als je in bed ligt!

thesorrygirls.com

thesorrygirls.com

Hetzelfde geldt voor de woonkamer en elke andere plek in huis waar je graag zit: banken of fauteuils in andere hoeken, de bureaustoel, een bankje in de keuken, de stoel bij het raam, enz. Houd dekens klaar, maar ook extra kussens. Ze zien er mooi uit als ze zo op de meubels liggen, maar het is ook leuk om een beetje orde te scheppen en ze in een mooie, ruime mand te schikken waar je makkelijk bij kunt als je ze nodig hebt!

Imitatiebont, voor het blokhut-effect

Imitatiebont, voor het blokhut-effect

francoisetmoi.com

Naast wollen of fleece dekens, die het meest worden gebruikt, kun je overwegen om te decoreren - en je natuurlijk ook te verwarmen - met imitatiebont. Niet iedereen houdt ervan, maar het is zeker zo dat imitatiebont in een handomdraai het 'blokhut'-effect creëert en je helpt om je in je vrije momenten van pure ontspanning nog meer af te zonderen van het alledaagse leven.

Je zou zo'n deken zelfs op de stoel kunnen leggen die normaal gebruikt wordt bij de eettafel: het idee is dat je altijd warm en comfortabel blijft!

Advertisement

Een leven op maat

Een leven op maat

@sophia.at.home/Instagram

Echt comfort is doen wat je wilt, wanneer je wilt, in alle vrijheid. En als er thuis geen plek is, al is het maar een hoekje van een kamer, waar je dat fatsoenlijk kan doen, dan betekent dat dat je nog een hoop moet doen. Als je bijvoorbeeld geniet van handenarbeid zoals breien (wat ook een goede oefening is voor de geest, en niet vermoeiend!), of gewoon lezen, naar muziek luisteren en dergelijke... Zou het niet nog aangenamer zijn om dit te doen in een nisje dat is uitgerust met alles wat je nodig hebt?

Wat is jouw idee van een 'schuilplaats' in de winter?

Advertisement