Ben je niet overtuigd van het idee van een bruine badkamer? Deze 9 voorbeelden zullen je van gedachten doen veranderen

door Natasja

03 Januari 2024

Ben je niet overtuigd van het idee van een bruine badkamer? Deze 9 voorbeelden zullen je van gedachten doen veranderen
Advertisement

Gedurfde kleuren worden in veel kamers gebruikt, maar in de badkamer gebeurt dat meestal niet. En als je echt iets heel anders wilt proberen, is bruin niet de eerste kleur die in je opkomt. Toch is het een kleurenpalet dat rijk is aan mogelijkheden en met de juiste ideeën kan een gewone badkamer omgetoverd worden tot een unieke en zeer elegante ruimte.

In feite is bruin een kleur met een bijna onoverwinnelijke warmte. Bruin kan heel licht en delicaat zijn, maar ook donker en intens, zonder de omhullende tint te verliezen. En ook de materialen die je ermee kunt combineren, of zijn ontelbare soorten tinten, zorgen voor heel veel verschillende opties. Laten we eens kijken naar enkele prachtige voorbeelden van bruine badkamers.

Het zonnige bruin van een Londense badkamer

Het zonnige bruin van een Londense badkamer

@edwardbulmerpaint/Instagram

De kleur die in deze Londense badkamer is gebruikt, is 'London Brown', een zonnige, fluweelachtige tint die op de lambrisering doet denken aan een chocoladereep. De zwarte details van de kranen steken er eenvoudig en elegant tegen af: weinig elementen, minimalistisch maar vol klassieke elegantie.

Advertisement

Lichte tinten

Lichte tinten

@abiinteriors_uk/Instagram

Het is niet noodzakelijkerwijs zo dat bruin de hoofdkleur van de badkamerinrichting wordt: hier zie je hoe het dominante stuk hout, oftewel het wastafelmeubel met al zijn prachtige natuurlijke nerven, een perfecte achtergrond vindt in het mozaïek van roze beige, met hier en daar een paar donkere accenten om eentonigheid tegen te gaan. 

En als het bruin de richting van grijs op gaat?

En als het bruin de richting van grijs op gaat?

@gil_interiordesign/Instagram

Op het eerste gezicht doet deze badkamer denken aan lederwaren van bepaalde beroemde Franse of Italiaanse merken. Het bruin van de meubels en het behang is donker en een beetje grijsachtig. Het is echter niet zo dat je je in een koude en onpersoonlijke ruimte bevindt, ondanks de scherpe geometrie: de gepolijste messing afwerkingen van de handgrepen, lampen en kranen verwarmen de ruimte en zien er geweldig uit in deze context.

Bruin in marmer tinten

Bruin in marmer tinten

Ibrahim Ali/Pinterest

Of het nu het begeerde Emperador Dark is of andere soorten marmer, het valt niet te ontkennen dat zo'n soort badkamer, niet eens zo groot, een uitgesproken luxe uitstraling heeft. Verschillende texturen worden gecombineerd, de kleuren maken allemaal deel uit van een progressief palet waarbij alleen het zwart van het wastafelmeubel een merkbare verschil creëert, maar toch goed bij de rest past.

Benut alle mogelijkheden van bruin met tegels, ook retro

Benut alle mogelijkheden van bruin met tegels, ook retro

equipeceramicas.com

Sinds tegels een comeback hebben gemaakt in de keuken- en badkamerbekleding, is men gelijk in het verleden gedoken om inspiratie op te doen om het met de moderne smaak te combineren. En zo hebben tegels vormen aangenomen die lange tijd waren gedegradeerd tot de categorie 'ouderwets en achterhaald'. 

Hoe zit het met de esthetiek van deze glanzende zeshoekige tegels? Met de meer moderne elementen (het model en de kleur van de wastafel, de eigentijdse rustieke meubels, de essentiële kranen) is de look geüpdatet en voelt het bij het betreden van de badkamer alsof je voor een wand van warme chocola of zijdezachte koffie staat!

Advertisement
toppstiles.co.uk

toppstiles.co.uk

En als de tegels wel gewoon zouden zijn, maar dan de manier waarop ze zijn geplaatst doet denken aan ouderwetse patronen? Het is een originele manier om de badkamer een vintage uitstraling te geven, en met deze tint van de koffiekleur is het resultaat ongelooflijk!

thenordicnomad.com

thenordicnomad.com

Tussen bruin en terracotta, zelfs met een vleugje bordeaux: een mix die helemaal past bij de hedendaagse smaak, die juist deze twee tinten in de binnenhuisinrichting heeft benadrukt. Het tegelwerk in deze badkamer is echt prachtig!

Advertisement

Bruin keramiek

Bruin keramiek

Linda Barker/multipanel.co.uk

Er bestaat geen twijfel over dat keramiek het belangrijkste materiaal van de badkamer is: tegenwoordig kan het op heel veel manieren worden bewerkt - qua vorm, tactiele afwerking en kleur - dat je de indruk kunt wekken dat de badkamer met elk materiaal is bekleed.

Apavisa/architonic.com

Apavisa/architonic.com

Het kan zelfs doen denken aan de gemarmerde tint van metalen of koperen platen die getekend zijn door de tijd: een bruine achtergrond die past bij duizend andere kleuren die geïnspireerd zijn door de natuur, of het nu gaat om steen of hout of ook de planten die je erin zet.

Zou jij een bruine badkamer willen hebben?

Advertisement