Ontdek het accessoire dat (misschien) ontbreekt om eindelijk de lakens op te hangen en waarmee je weinig ruimte inneemt

door Natasja

31 December 2023

Ontdek het accessoire dat (misschien) ontbreekt om eindelijk de lakens op te hangen en waarmee je weinig ruimte inneemt
Advertisement

Lakens behoren tot het wasgoed dat we het vaakst wassen, aangezien ze vaak verschoond moeten worden, en als je geen droger hebt om dat sneller te doen, betekent dat je moet wachten tot ze in huis drogen waarbij ze uren of dagenlang veel ruimte innemen. In de koude seizoenen is dat dus echt vervelend: het is moeilijk om ruimte te vinden aan het normale droogrek, waar ze veel ruimte innemen ten nadele van de rest van het wasgoed, of je hangt ze tussen de rugleuningen van stoelen, trapleuningen of extra draden die speciaal in huis worden opgehangen als het buiten slecht weer is.

Tenzij je speciale accessoires gebruikt, zoals spiraalhangers, die echt een uitkomst zijn om ruimte te besparen! 

Spiraalhangers voor lakens

Spiraalhangers voor lakens

Shein

Zoals je kunt zien, zijn dit hangers, die in plaats van een rechte stang (het soort dat je onder de schouders van kledingstukken steekt), bestaan uit een haak waaraan, perfect gecentreerd, een metalen of plastic spiraal hangt, afhankelijk van het model. Deze is dik genoeg om de lakens erop te leggen zonder duidelijke sporen achter te laten wanneer je ze ophangt - of tenminste, hoe dikker hij is, hoe beter het product.

Dankzij de vorm kun je de lakens dubbelgevouwen ophangen, net zoals je doet als je ze op de stangen van een normaal droogrek hangt, maar door ze op de spiraal te schuiven, nemen ze uiteindelijk veel minder ruimte in beslag.

Advertisement
WAIKAS/Amazon

WAIKAS/Amazon

Bovendien is de ruimte tussen de verschillende lagen stof die zo worden 'opgerold' zodanig dat er lucht doorheen kan stromen, wat het drogen versnelt, zelfs als de lakens over een kleine ruimte zijn uitgespreid. Dan hoef je alleen nog maar een plek te vinden om de centrale haak op te hangen en je hebt droogrekken, draden en alle andere meubels in huis die meestal als noodwasrek dienen, vrijgemaakt.

Een ander voordeel is dat als je de stof goed ontvouwt als hij vochtig is, je niet per se hoeft te strijken, zoals altijd het geval is als je de droger gebruikt of als je gedwongen bent om de lakens op te stapelen als je ze buiten hangt omdat je weinig ruimte hebt.

Ga dus op zoek naar deze accessoires en geef misschien liever iets meer geld uit aan de stevigere roestvrijstalen exemplaren, zodat ze langer meegaan!

Andere handige tips voor het ophangen van lakens

Andere handige tips voor het ophangen van lakens

Freepik

Al het huishoudlinnen en de kleren die je ophangt moeten op een goed geventileerde en bij voorkeur lichte plek worden ophangen: zo neemt de luchtvochtigheid niet toe en vermijd je onaangename geuren. Met deze hangers kun je de lakens dicht bij lichte en luchtige plekken hangen, en het zou erg handig zijn als je ze niet dagenlang hoeft op te hangen als het koud is.

Je kunt jezelf ook helpen door plekken te kiezen in de buurt van warmtebronnen, of door een (thermo)ventilator neer te zetten (niet echt dichtbij), ook eventueel een tafelventilator. In het begin, als de kleding nog erg vochtig is, zul je de ventilator misschien gebruiken om het proces te versnellen, en daarna zal de temperatuur in huis voldoende zijn om de lakens te drogen.

Als je tot slot de lakens goed ophangt en een verticale stoomstrijkijzer gebruikt voordat je ze eraf haalt, zijn ze klaar om opgevouwen en opgeborgen te worden, zonder dat je het gewone strijkijzer tevoorschijn moet halen!

Lakens in huis ophangen hoeft geen probleem te zijn!

Advertisement