Moet je ruimte vinden voor een kantoorhoek in de slaapkamer? Laat je inspireren door deze geweldige ideeën

door Natasja

18 December 2023

Moet je ruimte vinden voor een kantoorhoek in de slaapkamer? Laat je inspireren door deze geweldige ideeën
Advertisement

De slaapkamer van de kinderen, misschien een gehuurde kamer, of gewoon een klein huis: in zulke situaties is het handig om een kantoorhoek te hebben in een andere kamer, die net zo goed de slaapkamer kan zijn. Studeren of thuiswerken vereist altijd een hoek die alleen daarvoor bestemd is, ingericht met een bureau, een stoel en het allernoodzakelijkste om verschillende taken uit te voeren.

Maar als je die ruimte in een slaapkamer moet vrijmaken, hoe maak je de hele afscheiding dan zo aangenaam en efficiënt mogelijk, zonder aan stijl in te boeten? Hier zijn een paar ideeën waar je inspiratie uit kunt halen.

Advertisement

Gebruik het bureau als nachtkastje

Gebruik het bureau als nachtkastje

houseandgarden.co.uk

Als er geen ruimte is om een speciale hoek te maken, maar het is wel nodig om comfortabel aan een tafel te kunnen zitten, dan moet er iets anders worden opgeofferd: het nachtkastje. Weg daarmee en verwelkom een grotere tafel, of beter nog een echt bureau met laden.

De lamp zal ook dienst doen als werklamp, en als het tijd is om je te concentreren op boeken of werk, maak je het bureaublad leeg van wat je normaal gesproken 's nachts naast het bed houdt, maar dan heb je tenminste altijd een meubelstuk klaar voor gebruik, erg handig!

Advertisement

Benut het natuurlijke licht van het raam

Benut het natuurlijke licht van het raam

Mar Plus Ask/estliving.com

Een van de beste plaatsen om het bureau te plaatsen is bij of voor het raam. Je kunt gebruik maken van de vensterbank of daar een diepe plank monteren. En in het geval van ramen die tot aan de vloer reiken, kun je het beste stoelen en tafels kiezen met slanke maar stevige lijnen, om comfortabel te zitten zonder te veel licht te blokkeren.

Kantoorhoek op maat tussen meubels

Kantoorhoek op maat tussen meubels

studio-mcgee.com

Als je een hele muur hebt die in beslag wordt genomen door een kast of andere meubels, probeer dan of een van de onderste delen kan worden opengemaakt zodat een van de planken een bureau wordt waar je de stoel voor kunt zetten. Het kan zelfs een onderdeel zijn van een op maat gemaakt meubelstuk dat het hele raam omlijst!

Nissen creëren of benutten

Nissen creëren of benutten

lindyegalloway.com

Soms creëert de architectuur van de kamer, of het meubilair zelf, nissen die kunnen worden ingericht als kaptafel of als kantoorhoek. Zorg voor een comfortabele plank, licht, ruimte voor eventuele lades of andere planken voor opslag. Zoals je op de foto kunt zien, kan het ook een idee zijn om een raam te benutten dat, met die brugstructuur, is geïntegreerd in een ingerichte muur!

Het bureau dat verbergt: secretaire of bureau

Het bureau dat verbergt: secretaire of bureau

foter.com

Geïnspireerd door vintage schrijftafels (of secretaires), of misschien gewoon die antieke bureaus die weer zijn opgedoken uit het verleden, zijn bureaus met een neerklapbaar blad dat kan worden gesloten als een kastdeur een zeer elegante keuze voor het plaatsen van een studeer- of werktafel in een 'vreemde' omgeving zoals een slaapkamer. In gesloten toestand geven ze niet de indruk een werkplek te zijn, maar open bieden ze alles wat je nodig hebt in een compacte ruimte.

Advertisement

Verander de opslagruimte of kast in een minikantoor

Verander de opslagruimte of kast in een minikantoor

@halfway_wholeistic/Instagram

Als er een opslagruimte is aan één kant van de slaapkamer, of een ingebouwd kledingkastcompartiment of gemaakt met op maat gemaakt meubilair, en je zou het voor een ander doel kunnen gebruiken, dan is het een geweldig idee om er een minikantoor van te maken. Je zou het ook kunnen sluiten als je klaar bent of vakantie hebt, zodat je je alleen op ontspanning kunt concentreren!

Het kantoor in de hoek

Het kantoor in de hoek

Ferm Living/cocolapinedesign.com

L-vormige tafels, of driehoekige tafels, of tafels die perfect in de vrije hoek van de slaapkamer passen, zijn het middelpunt van een minikantoor: voeg de juiste stoel en verlichting toe, en klaar ben je!

Elke kamer heeft zijn behoeften, maar een van deze oplossingen is misschien wel de juiste voor jou!

Advertisement