Wil je een origineel detail in huis? Kies voor een houten wand

door Natasja

09 December 2023

Wil je een origineel detail in huis? Kies voor een houten wand
Advertisement

Het is al heel lang in de mode om binnen de beschikbare ruimte de nadruk te leggen op een bepaalde muur. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer. Heb je er wel eens een gezien waar de muur helemaal achteraan of de langste en breedste muur een ander accent heeft dan de andere? Misschien is het een contrasterende kleur, een andere structurele afwerking of gewoon een detail. Er zijn zoveel manieren om een specifieke plek in de kamers te benadrukken, maar hoe zou een houten wand bij jouw stijl passen? Heb je daar wel eens over nagedacht?

Als het antwoord nee is, is het tijd om deze 14 oplossingen te bekijken die voor elke kamer in huis een werkend idee bieden. Laten we eens kijken!

Advertisement

1. Lichte of donkere latten

1. Lichte of donkere latten

urbanevolutions.com

Lineaire, overzichtelijke ontwerpen zijn vaak de beste keuze, vooral als je de behoefte of wens hebt om enkele planken toe te voegen, misschien om je favoriete voorwerpen op te plaatsen. In dit geval neigt de keuze naar lichte tinten, maar afhankelijk van de inrichting kun je de kleur kiezen die het beste bij jou past.

Advertisement

2. Visgraat bedwand

2. Visgraat bedwand

Studio Revolution/houzz.it

Verschillende kleuren en verschillende richtingen van de planken creëren een levendig maar elegant geometrisch spel. Een idee dat perfect past bij een landelijke stijl, maar dat ook kan worden gezien als een 'sterk' detail om op te nemen in een moderne, minimalistische compositie. Het resultaat zal te gek zijn.

3. Van plafond tot muur

3. Van plafond tot muur

davidagnello.com

Een lange strook hout die niet alleen de muur beïnvloedt, maar ook een opvallend en elegant visueel spoor vanaf het plafond creëert. De afsluiting achter het tv-toestel is absoluut ongelooflijk.

4. Een opvallende ruimte onder de trap

4. Een opvallende ruimte onder de trap

centennialwoods.com

Het is een plek in huis die je meestal niet opvalt en waar je niet echt iets aan doet, geef maar toe. Toch is er zo weinig voor nodig om het te benadrukken en er een prachtig element van te maken. Waarom probeer je het niet met hout?

5. Gekleurde details in de keuken

5. Gekleurde details in de keuken

@jenchudesign/Instagram

Er zijn meestal betegelde muren in de keuken, ze zijn zeker functioneel en comfortabel, maar wat dacht je van een houten wand, misschien gekleurd in de kleuren die je het mooist vindt? Het is een oplossing om in gedachten te houden als je besluit de keuken te renoveren.

Advertisement

6. Houten golven

6. Houten golven

David Bombilla/Instagram - amazing.architecture

Een hele 'maritieme' muur die niet op de zee lijkt door de kleuren blauw, groen of wit, maar door de beweging die golft en opvalt. Gewoonweg prachtig.

7. Geometrische patronen

7. Geometrische patronen

Hamoud Kabbani/behance.net

Hou je van geometrie, rechte en vierkante lijnen? Gebruik het hout om een muur te versieren, of het nu in de keuken, woonkamer of slaapkamer is maakt niet uit, en je kan het samenstellen zoals je wilt. Je kunt niet alleen de gradatie van het hout kiezen, maar ook enkele kleurdetails invoegen in dezelfde kleur als de meubels.

Advertisement

8. Hout in de badkamer?

8. Hout in de badkamer?

centennialwoods.com

Waarom niet! Het is een heel originele manier om de badkamer op een andere manier te bekijken en echt origineel te maken. Van lichte tot donkere kleuren, het is aan jou om de beste oplossing te kiezen en vóór die wand te ontspannen telkens als je een bad neemt.

9. Verlichte wand

9. Verlichte wand

N-Gon - archviz/Facebook

Wil je iets speciaals en houd je van lichtpunten, dan is dit houten paneel met achtergrondverlichting misschien iets voor jou. Elegant, origineel, mooi, design en verfijnd, het zal je slaapmomenten uniek en ontspannend maken.

Advertisement

10. Een vleugje kleur

10. Een vleugje kleur

Towery Builders, Inc./houzz.it

De natuurlijke houtkleur is natuurlijk prachtig, maar waarom zou je het in sommige gevallen niet verven? Hier is de keuze gevallen op een pastelkleur die perfect past bij stoffen en meubels. De tint kan altijd veranderen naargelang de persoonlijke behoeften, maar sluit de mogelijkheid niet op voorhand uit.

11. Hoofdeinde met latten

11. Hoofdeinde met latten

Tina Marie Interior Design

Je zou het een meubelklassieker kunnen noemen, maar dat is niet per se het geval. Bij deze oplossing is de bijzonderheid dat de houten latten niet aan elkaar worden gebonden, maar dat er een kleine tussenruimte wordt gelaten, zodat de achtergrondkleur van de muur - die je naar eigen smaak kunt veranderen - zichtbaar wordt en een heel mooi spel creëert. Bovendien kun je ervoor kiezen om de houten wand horizontaal of verticaal samen te stellen.

Advertisement

12. Functionele houten wand

12. Functionele houten wand

MGM Builders

En als houten wanden meestal mooi zijn om naar te kijken en vooral gekozen worden omdat ze mooi inrichten, dan heb je in dit geval niet alleen dit doel, maar ook een goede mate van functionaliteit. Het houten detail wordt een praktische kapstok die geplaatst kan worden waar dat het handigst is.

13. Trapversiering

13. Trapversiering

Studio Revolution/houzz.it

Een houten detail op de trap kan ook geen kwaad. Het decoreert, verfraait en geeft de omgeving net dat tintje waarnaar je op zoek was.

Advertisement

14. Mini berghut

14. Mini berghut

MGM Builders

Droom je van een ontspannend hoekje waar je je kunt terugtrekken om naar muziek te luisteren, een goed boek te lezen of in het gezelschap te zijn van degenen die je liefhebt? Hier is de oplossing. Een slaapbank die doet denken aan een kleine berghut. Het hout omlijst een klein juweeltje waarin je serene momenten beleeft en je geest bevrijdt van de dagelijkse beslommeringen.

Heel veel ideeën om je huis te renoveren, door hout te kiezen en hem origineel, bijzonder, in sommige gevallen excentriek, maar toch mooi te maken. Wat vind je ervan?

Advertisement