Wat is de kleur van het jaar volgens Sherwin-Williams? Upward wint, een delicate blauwgrijze tint

door Natasja

04 December 2023

Wat is de kleur van het jaar volgens Sherwin-Williams? Upward wint, een delicate blauwgrijze tint
Advertisement

Welke kleur wil je in je huis om het een modern tintje te geven? Je kunt waarschijnlijk niet echt een antwoord geven: er zijn zoveel voorstellen en ieder heeft zo zijn of haar eigen favoriete palet. Maar er zijn verschillende designbedrijven die elk jaar hun eigen lijst opstellen met perfecte kleuren om een huis mee in te richten, te verven of gewoon een paar nieuwe details toe te voegen.

De firma Sherwin-Williams is daar één van en heeft voor 2024 besloten dat de kleuren die in zullen zijn lichte en elegante blauwgrijze schakeringen zullen zijn. De nieuwe trend zal dus Upward zijn, d.w.z. een blik naar de ander. Maar waarom? Laten we dat samen ontdekken.

Advertisement

Upward kleur van het jaar 2024

Upward kleur van het jaar 2024

sherwin-williams.com

Sherwin-Williams is een bekend en gevestigd bedrijf van verven en coatings voor zowel particuliere als zakelijke klanten en is het geesteskind van Henry Sherwin en Edward Williams. Hun motto was: 'als iets gedaan moet worden, moet het goed gedaan worden' - en blijkbaar zijn ze daar perfect in geslaagd en hebben ze zich al in 1866 gevestigd als leiders op hun gebied.

Het onbetwiste succes is met de dag gegroeid en omdat het bedrijf zo belangrijk is, wachten veel mensen elk jaar op de bekendmaking van de winnende kleur voor het nieuwe jaar. Ook 2024 heeft zijn topkleur en voor het bedrijf is dat Upward, een lichte en elegante mix van lichtblauw en grijs. Een kleur die doet denken aan licht denim en, zoals de naam al doet vermoeden, een open blik naar boven.

Advertisement

Een blauwgrijze tint die ontspant en vorm geeft aan dromen

Een blauwgrijze tint die ontspant en vorm geeft aan dromen

sherwin-williams.com

We weten dat blauw in al zijn schakeringen een van de populairste kleuren is en dat het bij elke inrichtingsstijl past. Donkere tinten passen beter bij een klassieke stijl, lichtere daarentegen zijn perfect voor een modern en, als je dat wilt, minimalistisch ontwerp. Dit zijn echter niet noodzakelijkerwijs de enige richtingen waarin blauw kan gaan. Er zijn vele tinten voor vele toepassingen en Sherwin-Williams' kleur van het jaar is daar het bewijs van.

Deze kleur, geïdentificeerd door de Upward code SW 6239 (224-C1), is heel kalm, sereen en opbeurend. Met zijn lichte en zachte tinten is het een kleur die ontspanning uitstraalt en ons leidt naar diepe reflectie en een prachtige expressie van persoonlijke creativiteit. Een opstijging naar boven, naar iets etherisch dat alleen een blauwgrijze tint als deze kan vertegenwoordigen.

Nog beter gedefinieerd door de woorden https://www.sherwin-williams.com/architects-specifiers-designers/inspiration/stir/trending-upward-color-of-the-year van Sue Wadden, directeur Kleurenmarketing bij Sherwin-Williams: "Sinds 2020 is er een voorkeur voor warme kleuren, in dit systeem zijn ook koelere tinten opgenomen, die perfect passen bij elke stijl," zegt ze, "ijsblauw slaagt erin om alles er veel harmonieuzer en eleganter uit te laten zien. Upward, in het bijzonder, is een dans naar boven, naar de wereld van dromen en ambitie. Een opstijging van kleur die ruimte laat voor onze verbeelding".

Waar past het bij?

Waar past het bij?

sherwin-williams.com

Deze kleur is zowel alleen als in gezelschap ideaal en zal de kamers van de huizen alleen maar opfleuren, verjongen en moderniseren. Een lichte en omhullende tint die ons doet dromen en ruimtes uniek, superleefbaar en harmonieus maakt. Of je nu kiest voor muren, meubels of gewoon voor een detail in een bestaande compositie, de Upward tint wordt de must-have voor 2024.

Veel demonstratiefoto's gedeeld door Sherwin-Williams laten zien hoe de kleur wordt gebruikt in de keuken, de slaapkamer of een andere kamer. De kleur past zich aan elke vorm en stijl aan, geeft geen problemen bij het matchen en laat alles er veel 'frisser' en 'hemelser' uitzien.

"De commerciële aantrekkingskracht van lichtblauwe tinten weerklinkt op grote schaal en manifesteert zich in meubels, verlichting, stoffen en accessoires in elementen die esthetiek en functionaliteit perfect combineren. Ik denk dat deze kleur overal zal worden gebruikt!" - aldus opnieuw Wadden.

Waar zou je het in jouw huis willen zien?

Waar zou je het in jouw huis willen zien?

sherwin-williams.com

Upward zal dus overal goed bij passen, in elke kamer en met elk type stof en inrichting. Je hoeft alleen maar te bedenken hoe je het kunt integreren om jouw woning volgens de trends van 2024 in te richten.

Dus, wat vind je, zou je het in jouw huis willen hebben en waar denk je dat het het beste past?

Advertisement