De trend van 2024 voor keukens is een terugkeer van kleur: wat wordt het nieuwe wit?

door Natasja

30 November 2023

De trend van 2024 voor keukens is een terugkeer van kleur: wat wordt het nieuwe wit?
Advertisement

Als je erover denkt om de keuken in de nabije toekomst te vernieuwen, is de eerste ingreep waar je aan denkt waarschijnlijk een kleurverandering van de kastjes. Zeker als je budget beperkt is, is het opnieuw verven van de kastdeurtjes van je keuken de eenvoudigste, goedkoopste en meest directe ingreep, die je ook nog eens zelf kunt doen, voor een complete vernieuwing van de omgeving. En hoewel wit een tijdloze kleurentrend blijft voor de keukens, zal het tegen 2024 niet langer bovenaan het podium staan en vervangen worden door zachtere, meer uitnodigende kleuren.

Wat worden de trendkleuren voor keukenmeubels in 2024? Ontwerpers lijken geen twijfels te hebben over de richting van de meubelkeuzes, ook al geeft iedereen de voorkeur aan één kleur in het bijzonder. Wat wel zeker is, is dat na het maximalisme van roze en intens groen in 2023, de keuzes van de ontwerpers voor volgend jaar zullen neigen naar meer neutrale en omhullende tinten.

Dus wat wordt de trendkleur voor keukens in 2024? Daar zullen we nu achter komen.

De kleur van 2024 voor de keuken

De kleur van 2024 voor de keuken

@frenchicpaint/Instagram

Wit is misschien niet meer zo trendy, maar als je de keuken neutraal wilt houden, kies dan voor zacht beige.

Jenn Todryk (theramblingredhead op Instagram) is het met deze keuze eens in haar programma voor HGTV No Demo Reno. Beige is namelijk een kleur die er net als wit in slaagt om de ruimte op te fleuren en ruimtelijker te maken, maar die tegelijkertijd een warmer en meer omhullend effect heeft dan de koude steriliteit van wit.

Advertisement
@charleygreyantiques/Instagram

@charleygreyantiques/Instagram

Deze kleur past bij elke inrichtingsstijl, van de meest klassieke en rustieke tot de ultramoderne, en integreert perfect met de andere kleurkeuzes en met elk materiaal dat voor meubels en decoraties wordt gebruikt.

Een keuken van natuurlijk hout in lichte tinten straalt van nature warmte en gezelligheid uit, wat resulteert in een aangenaam geheel dat je onderdompelt in een meer natuurlijke omgeving.

Kleuren gericht op natuur en ontspanning

Kleuren gericht op natuur en ontspanning

@dustsheets_and_decor/Instagram

Niet alleen beige, maar ook de warme, rustgevende kleuren uit de natuur worden de nieuwe sterren van de keukens. Donkere groentinten hebben bijvoorbeeld een ontspannend effect en brengen de omhullende frisheid van de bossen in de keuken. De voorkeur zal dus uitgaan naar natuurtinten om de nieuwe mentaliteit te bevestigen die altijd aandacht heeft voor welzijn en gericht is op een duurzame levensstijl.

@oakdesignproject/Instagram

@oakdesignproject/Instagram

Blauw zal ook een van de grote trends van 2024 zijn. De donkere tinten geven de keuken meer diepte en zorgen voor een aangename ontspanning. Kies contrasterende kleuren zoals wit of metaal voor sierlijsten, planken en muren, zo benadruk je de kleur nog meer.

@unserhaustraum/Instagram

@unserhaustraum/Instagram

En tot slot, als je op zoek bent naar een echt originele, elegante kleur die bij elke stijl en elk materiaal past, maar genoeg hebt van lichte kleuren, durf dan voor zwart te gaan!

Welke kleur kies jij voor je keuken?

Advertisement