Muren in de woonkamer kleuren: kleuren die je moet vermijden omdat ze uit de mode zijn

door Natasja

23 November 2023

Muren in de woonkamer kleuren: kleuren die je moet vermijden omdat ze uit de mode zijn
Advertisement

De kleurkeuze voor de muren van de kamers in huis is net zo belangrijk als alle andere inrichtings- en decoratiekeuzes. En net als alle andere inrichtingsaccessoires volgt ook de kleur van muren trends die je moet respecteren als je een huis wilt dat altijd met de tijd meegaat.

Een van de fouten die je moet vermijden is om helemaal geen kleur te gebruiken, denkend dat het zo nooit uit de mode zal raken. Het gebruik van kleur is in feite belangrijk om de juiste sfeer in de kamers te creëren en dit geldt vooral voor de woonkamer, een kamer waar je aangename momenten van ontspanning wilt doorbrengen.

Als je de muren van de woonkamer opnieuw moet verven, maar niet zeker bent van je keuze, kun je je laten leiden door de combinaties die worden voorgesteld door de fabrikant van de verf die je wilt kopen, of je kunt de voorstellen van de experts volgen, die je zullen helpen en je op de hoogte houden van de laatste trends.

Hier zijn enkele kleuren die je moet vermijden bij het kleuren van de woonkamer, omdat ze uit de mode zijn.

Advertisement

1. Puur wit

1. Puur wit

Pexels

Hoewel puur wit een gevoel van reinheid en witheid en dus ook van rust geeft, kan het ook overdreven koud en aseptisch zijn. Als je een neutrale kleur wilt voor de woonkamer, geef dan de voorkeur aan warmere tinten met een matte afwerking, die passen bij elke inrichtingsstijl, van klassiek tot rustiek en van minimalistisch tot ultramodern.

Advertisement

2. Color drenching

2. Color drenching

Pexels

Uniforme kleuren tussen muren, deuren, raamkozijnen, plinten en meubels kunnen schilderachtig en ontspannend of stimulerend zijn, maar deze trend wordt nu ingehaald door de combinatie van twee contrasterende kleuren. Het gebruik van contrasterende of complementaire kleuren draagt bij aan het creëren van dynamiek en energie in de kamer en verdient de voorkeur bij het decoreren van een woonkamer door deze aspecten te benadrukken.

3. Rood

3. Rood

Matt/Flickr

Rood is een moeilijk te beheren kleur en een bron van stress bij overmatig gebruik. Het is erg gedurfd en moeilijk in balans te brengen, maar kan spaarzaam worden gebruikt in een paar details zoals een bordeauxrood tapijt of meubelstuk, waarbij de voorkeur uitgaat naar meer neutrale en delicate tinten voor muren, zoals sommige roze tinten.

4. Koel blauw

4. Koel blauw

@clara_bona/Instagram

Hoewel koel blauw een rustgevende kleur is, is het niet altijd een goed idee voor de woonkamer. Geef de muren een ontspannend en rustgevend effect door natuurlijke donkergroene tinten te gebruiken, die de kamer ook een gezelligere en meer uitnodigende sfeer zullen geven.

5. Geel en oranje

5. Geel en oranje

@digitaldimensions_ipswich/Instagram

Net als rood zijn deze zeer energieke kleuren moeilijk te beheren en aan te passen en in de privékamers kunnen ze onrust opwekken. Vervang deze kleuren door warme aardetinten die diepte en verfijning geven. Deze kleur brengt helderheid in de kamer en accentueert de andere kleuren.

Welke kleuren heb jij gekozen voor jouw woonkamer?

Advertisement