Wil je dat de kerstman de hoofdrolspeler van de versieringen in huis wordt? Kijk dan eens naar deze 15 ideeën

door Natasja

19 November 2023

Wil je dat de kerstman de hoofdrolspeler van de versieringen in huis wordt? Kijk dan eens naar deze 15 ideeën
Advertisement

De kerstperiode nadert en het moment breekt aan waarop je moet kiezen welke versieringen je in alle kamers van het huis wilt plaatsen. Afhankelijk van je smaak, de inrichting en wat je vindt dat je moet doen voor deze gelegenheid, kies je meer of minder versieringen om overal te verspreiden en vooral de voorwerpen die je wilt. 

Er zijn mensen die altijd voor de natuur gaan, dus elementen uit de dierenwereld mogen niet ontbreken, mensen die de voorkeur geven aan kabouters en dwergen, anderen die de voorkeur geven aan religieuze decoraties, het belangrijkste is dat ze mooi zijn. Er is echter één personage dat nooit mag ontbreken in huis rond kerst: de kerstman. 

Mollig, met zijn lange baard, rode pak, muts, laarzen en zwarte riem, is hij het onderwerp dat het meest doet denken aan kerst. Daarom moet je er minstens één kiezen voor de decoraties. Er zijn veel manieren om hem erin te verwerken: haal inspiratie uit deze 15 ideeën.

Advertisement

1. Kerstman in de vorm van een kegel

1. Kerstman in de vorm van een kegel

Judith Dayan/Pinterest

Deze schattige en grappige figuren zijn ideaal als je iets onopvallends, eenvoudigs maar leuks wilt hebben. Ze zijn gemakkelijk zelf te maken en kunnen in groepjes worden geplaatst of alleen - de keuze is aan jou.

Advertisement

2. Stoelhoezen... en het is gelijk kerst

2. Stoelhoezen... en het is gelijk kerst

Samantha Ottaway/Temu

Wil je dat de kerstsfeer volop te zien en te voelen is? Deze stoel- en fauteuilhoezen zijn precies wat je nodig hebt om te laten zien dat je huis absoluut van Kerstmis en de kerstman houdt.

3. Decoratie buiten

3. Decoratie buiten

Emily @ Burlapkitchen/hometalk.com

Wie van dit feest houdt, kan zich niet beperken tot het versieren van alleen de binnenkant van het huis. De buitenkant wil ook zijn deel. Een houten stok om de kerstman van te maken is dan precies wat je nodig hebt om het huis het tintje te geven dat het nog miste. Als je graag bezig bent met soortgelijke knutselwerkjes, misschien ook in het gezelschap van kinderen en kleinkinderen, kun je proberen om het zelf te maken. Denk eens aan de voldoening als het klaar is.

4. Kerst in de keuken

4. Kerst in de keuken

GiftsByMadeWithLove/Temu

Haast iedereen houdt van de kerstsfeer, je kunt niet zonder een deken, een goed boek, je dierbaren naast je en een warm drankje. Wat dacht je van een mok in de vorm van de kerstman zelf? Dat is het idee als je op koude wintermiddagen het meest verlangt naar thee, kruidenthee, melk en warme chocolademelk.

5. De 'magie' van kerst

5. De 'magie' van kerst

Debbie Chapman/onelittleproject.com

Haast iedereen is goed in DIY. Voorwerpen transformeren, recyclen en creëren is iets wat we leuk vinden. Wat is een betere gelegenheid dan kerst om deze creaties proberen te maken? Neem bijvoorbeeld een verfkwast, geef hem een baard, twee kraaloogjes en een ronde neus en maak er je kerstman van. Is hij niet prachtig ?

Advertisement

6. Lichtgevende kabouters... Wauw!

6. Lichtgevende kabouters... Wauw!

Shein

Ook in de vorm van een kabouter is dit personage mooi, vind je ook niet? In dit geval kun je hem zelf maken met behulp van kleine led's voor verlichting, of je kunt kant-en-klare kopen. Samen zullen ze je huis een magisch tintje geven.

7. Hoe je kleine aardewerken potten kunt transformeren

7. Hoe je kleine aardewerken potten kunt transformeren

Valere Gregory/Pinterest

Als je een paar terracotta potten hebt en ze een nieuw leven wilt geven, kun je ze omtoveren tot de kerstman. Het enige wat je hoeft te doen is de pot rood verven, er een stok in steken en een kleine muts maken om er op te laten rusten. In dit geval kun je kiezen voor een kant-en-klare muts, maar met doe-het-zelven zul je er zeker meer plezier aan beleven.

Advertisement

8. De kerstsfeer op tafel

8. De kerstsfeer op tafel

yinming textile/Temu

Een loper is een chique keuze die je zowel in de keuken als in de woonkamer kunt plaatsen. Ook hier kun je kiezen uit allerlei soorten, maar waarom geef je geen ruimte aan het beroemdste personage van deze feestdag?

9. Doe-het-zelf cadeaumanden

9. Doe-het-zelf cadeaumanden

alldaychic.com

Je wilt een klein cadeautje geven aan je gasten, maar de gebruikelijke kersttasjes of - papier voor het inpakken van cadeautjes vind je saai, dus kies ervoor om je eigen verpakking te maken. Om te beginnen heb je een plastic bakje nodig, of ook van karton als je dat liever hebt, waarin je een klein rood zakje doet om het cadeautje in te doen. Een baard en het schattige gezichtje van de kerstman doen de rest.

Advertisement

10. Een bloemig tintje

10. Een bloemig tintje

sewmanyways.blogspot.com

Bloemen mogen nooit ontbreken in huis. Of ze nu echt, nep of kunstzinnig zijn maakt weinig uit, maar voor kerst moet je een pot kiezen die erbij past. Neem die blikken die je weg wilde gooien, verf ze rood, doe er een riem om en je hebt de buik van de Kerstman om bloemen in te doen. Geweldig!

11. Houten stammen die de kerstman worden

11. Houten stammen die de kerstman worden

DIY Nikol & Alexandra/Youtube screenshot

Eenvoudig, goedkoop, milieuvriendelijk en heel bijzonder: deze woonaccessoire is gemakkelijk te maken en origineel om tentoon te stellen. Je zult zien dat iedereen zal vragen waar je het gekocht hebt, zonder te weten dat je het zelf hebt gemaakt.

Advertisement

12. Waar leg je het bestek neer?

12. Waar leg je het bestek neer?

RWXS/Temu

Doe ze in de kerstmuts. Degenen die handig zijn met naaien kunnen proberen ze te maken, terwijl degenen die dat niet zijn verschillende kant-en-klare exemplaren kunnen kopen. Je feesttafel heeft er nog nooit zo mooi uitgezien.

13. Recycle flessen

13. Recycle flessen

Lau Nextle/Pinterest

Van cadeaumanden heb je er nooit genoeg. Maar als je geen nieuwe wilt kopen, kan je ze zelf maken, van de onderkant van plastic flessen. Een heel leuk voorwerp dat de kerstdagen zal opfleuren en dat je, als je dat wilt, ook als plaatshouder aan tafel kunt gebruiken.

Advertisement

14. Servetringen

14. Servetringen

Excelsa/Amazon

Ze zijn een onmisbaar detail op de kersttafel. De kerstman kiezen voor deze kleine voorwerpen zal erg leuk zijn en je kunt kiezen voor veel verschillende kleine ringen, elke gast zal een persoonlijke hebben en misschien kun je ze aan het einde van de dag zelfs cadeau geven als herinnering aan de feestdag die je samen hebt doorgebracht.

15. Wollen kerstman

15. Wollen kerstman

Crafty Girl Shirin/Youtube screenshot

Het is erg leuk als versiering en als decoratie voor in de boom. Het is gemakkelijk te vinden in de winkel, maar het is niet erg ingewikkeld om er zelf een te maken. Probeer het eens!

Veel leuke ideeën om onze vriend de kerstman centraal te stellen in de kerstversiering. Hij is een uniek personage dat zowel kinderen als volwassenen laat dromen en niemand kan beter de juiste sfeer creëren voor een uitgesproken magische tijd van het jaar dan hij.

Welke van deze ideeën vond jij het leukst en zou je voor de volgende kerst willen hebben?

Advertisement