Zo organiseer je de garage: 10 ideale oplossingen voor een altijd opgeruimde omgeving

door Natasja

17 November 2023

Zo organiseer je de garage: 10 ideale oplossingen voor een altijd opgeruimde omgeving
Advertisement

Wie heeft er niet allerlei voorwerpen verzameld in zijn of haar garage? Misschien vind je het zonde om die oude fiets weg te gooien: hij doet het tenslotte nog... Dit is maar een voorbeeld, het resultaat is - zoals zo vaak - dat je buiten je huis een ruimte hebt die helemaal vol staat met troep. En dat is nog niet eens het ergste.

Wanneer je je eindelijk iets herinnert dat je nu echt zou kunnen gebruiken en ernaar op zoek gaat.... dan kun je het gewoon niet vinden in de algemene rommel! Daarom koop je vaak iets dat je al hebt of waarvan je niet meer wist dat je het al had... maar dat zal nooit meer gebeuren als je enkele van deze praktische ideeën volgt om de garage te reorganiseren!

Advertisement

1. Planken en rekken zijn het eerste geheim

1. Planken en rekken zijn het eerste geheim

@chasingclutter/Instagram

De eerste overweging is zeker hoe je de ruimte wilt inrichten: rekken en planken zijn onmisbaar voor het organiseren van producten, gereedschap en vele andere voorwerpen.

Een grote wand hiervoor inrichten is mooi om te zien, maar vooral erg handig als je ergens naar op zoek moet, bijvoorbeeld naar gereedschap voor het DIY.

Advertisement

2. Metalen rekken voor elke behoefte

2. Metalen rekken voor elke behoefte

@organized_af

Een ander belangrijk punt voor een goed georganiseerde garage is het plaatsen van verschillende metalen rekken: ze zijn ongelooflijk handig omdat ze sterk zijn en veel gewicht kunnen dragen.

Grote kartonnen dozen en overvolle plastic kisten krijgen eindelijk een plek waar ze netjes kunnen worden opgeborgen met het grote voordeel dat alles altijd in het zicht en binnen handbereik is.

3. Ruimte creëren waar het niet is

3. Ruimte creëren waar het niet is

ShorelyOrganized/Pinterest

Als je geen grote ruimte hebt, moet je vindingrijk zijn en er is niets beter dan ruimte maken waar het eerst niet was!

In feite kun je een stevige constructie zo monteren dat je wat je wilt opbergen heel hoog kunt plaatsen, dicht bij het plafond: in een handomdraai heb je de mogelijkheid om dozen, kratten en nog veel meer op te bergen. De enige aanbeveling voor deze oplossing is om altijd een ladder bij de hand te hebben zodat je gemakkelijk bij de constructie in kwestie kunt komen.

4. Elke beschikbare centimeter gebruiken

4. Elke beschikbare centimeter gebruiken

Mari Fulton/Pinterest

Ook is het belangrijk om de ruimte die je hebt optimaal te benutten: overweeg niet om grote maar ruimte innemende rekken en constructies te kopen en kies bijvoorbeeld voor kleine metalen organizers en haken.

Op die manier kun je in een hoek of aan een smalle muur toch nog een groot aantal voorwerpen kwijt, netjes gerangschikt en binnen handbereik.

5. Organizers om alles in het zicht te houden

5. Organizers om alles in het zicht te houden

Samantha Meyer/Pinterest

Als het gaat om orde en organisatie, is het bijna onmogelijk om ruimtebesparende houders niet te noemen: ze zijn verkrijgbaar in bijna elk formaat en vervullen hun taak perfect.

Als je op elke bak een etiket aanbrengt met wat erin zit, weet je altijd waar je wat je nodig hebt moet zoeken!

Advertisement

6. De ideale organisatie van een muur

6. De ideale organisatie van een muur

Pinterest

Als je van plan bent om een volledig lege muur te ordenen, moet je natuurlijk verstandig te werk gaan: het helpt enorm om voorwerpen van hetzelfde type (bijvoorbeeld alle voorwerpen voor het strand) in dezelfde zone te rangschikken.

Als je onderaan begint, plaats je dus de zwaarste voorwerpen en de voorwerpen die je het vaakst wilt gebruiken, naar boven toe doe liever precies het tegenovergestelde, zoals de logica voorschrijft.

7. Kan de garage een extra kamer zijn?

7. Kan de garage een extra kamer zijn?

Megan Miller/Pinterest

Maar wie zegt dat de garage alleen maar een kale plek is om iets op te slaan? Het is in feite mogelijk om het om te toveren in een zeer aangename kamer die eigenlijk een extra kamer in huis kan nastreven!

Met de juiste meubels kan je er ook een geweldige voorraadkast van maken en zelfs een plek om te koken.

Advertisement

8. Niet alleen magazijn, maar ook werkomgeving

8. Niet alleen magazijn, maar ook werkomgeving

Pinterest

Als je daarentegen in gedachten hebt dat het enige type garage dat bestaat een garage is die inherent is aan een plek waar handenarbeid wordt verricht, dan heb je geen andere keuze dan je droom te verwezenlijken.

Een groot bureau is ideaal als werkoppervlak en in deze omstandigheden kunnen we alleen maar aanraden om een hele wand van de garage toe te wijzen aan het organiseren van allerlei gereedschap dat je kan helpen bij je activiteiten.

9. Wanddisplay voor je sport

9. Wanddisplay voor je sport

Pinterest

Veel mensen houden van sporten en velen willen graag beginnen met sporten in eigen huis. Misschien willen ze graag hun eigen fitnessapparatuur kopen of een fiets om wat kilometers te maken, maar ze realiseren hun wens niet omdat ze niet weten waar ze dergelijke voorwerpen fysiek moeten opbergen.

Welnu, het is mogelijk om een garagemuur zo in te richten dat er allerlei soorten sportuitrusting op passen! Zorg er wel voor dat je alles goed vastmaakt met het juiste gereedschap.

Advertisement

10. Eenvoudige stappen voor een goed georganiseerde garage

10. Eenvoudige stappen voor een goed georganiseerde garage

Joel Lozano/Pinterest

Tot slot stellen we de volgens ons ideale indeling voor een goed georganiseerde garage voor: een constructie die heel hoog is geplaatst en plaats biedt aan de zwaarste voorwerpen waarvan je weet dat je ze een groot deel van het jaar niet nodig hebt, onfeilbare stalen rekken, onmisbare planken en houten latten om een muur optimaal te benutten door er allerlei soorten gereedschap en gebruiksvoorwerpen aan op te hangen.

Kortom, het is heel belangrijk om de inhoud van je garage te organiseren en te benutten met het juiste meubilair, zodat alles zijn plaats vindt en er mooi uitziet!

Advertisement