De tafel in de herfst versieren met DIY: 8 prachtige creatieve recycle-ideeën

door Natasja

13 November 2023

De tafel in de herfst versieren met DIY: 8 prachtige creatieve recycle-ideeën
Advertisement

Doe-het-zelf en creatief recyclen zijn hobby's die steeds succesvoller worden en veel voldoening geven en prachtige decoraties voor je huis opleveren, en dat bijna zonder kosten. In de herfst, wanneer de temperaturen beginnen te dalen, brengen we meer tijd thuis door dan in voorgaande maanden en keert het verlangen terug om creatieve manieren te vinden om de tijd door te brengen, misschien door het huis te versieren.

Een tafeldecoratie maken voor de herfst is slechts een van de vele creatieve werkjes die je kunt doen, maar het is een geweldig idee om de tafels mooier en gezelliger te maken, zodat ze klaar zijn voor diners met familie en vrienden. Er zijn veel gerecyclede materialen die je kunt gebruiken om je tafels te versieren, van eenvoudige gedroogde bladeren tot dennenappels, van glazen potten tot kartonnen dozen.

Met behulp van je verbeelding en een beetje handigheid kun je een aantal prachtige tafeldecoraties maken en we helpen je inspiratie op te doen met deze 8 prachtige creatieve recyclingideeën.

Advertisement

1. Tafeldecoratie van peulvruchten en granen

1. Tafeldecoratie van peulvruchten en granen

Tutorial via Naturalbeachliving.com

Een eerste project dat we voorstellen hergebruikt glazen potten, vazen of glazen en peulvruchten of granen voor een verticale tafeldecoratie. Neem een of meer glazen potten, afhankelijk van het aantal stukken dat je wilt maken, en wat gedroogde peulvruchten of granen. Erwten, bonen van verschillende soorten, kikkererwten, maar ook maïs of andere granen zijn goed, het belangrijkste is dat ze droog zijn en dat ze verschillende kleuren hebben.

Vul de houder gewoon met verschillende lagen peulvruchten of granen en vul aan met andere decoraties.

Advertisement

2. Herfst decoratieve schaal

2. Herfst decoratieve schaal

@makeitwithmia_/Instagram

Alles wat je nodig hebt is een kleine schaal of een houten schijf, kleine decoratieve pompoens en houders die je kunt gebruiken als kaarsenhouders of kleine vaasjes voor kunst- of droogbloemen voor een perfect herfsttafeldecoratie. Je kunt zout- en pepervaatjes gebruiken zoals in het project op de foto, maar ook oude glazen, potten of blikken en al het andere dat je verbeelding je ingeeft.

Vervang de decoratieve pompoenen door stoffen pompoenen of eventueel versierde dennenappels.

3. Oogsttafeldecoratie

3. Oogsttafeldecoratie

Tutorial via eatwheat.org

Breng een eerbetoon aan het oogstseizoen met een tafeldecoratie die je maakt door op creatieve wijze een glazen pot te recyclen. Verf de pot met een acrylverf naar keuze. We raden wit aan voor een neutrale basis, maar je kunt ook kiezen voor beige of een aardetint of zelfs levendig oranje. Versier het naar wens en steek er kunstbloemen en maïskolven in. Het zal een mooie manier zijn om voorspoed te wensen voor de komende maanden.

4. Blikjes en stokjes

4. Blikjes en stokjes

@rachel_thepondsfarmhouse/Instagram

Het is heel eenvoudig om een perfecte tafeldecoratie te maken door een blikje te bedekken met stokjes die je tijdens een boswandeling hebt verzameld. Met kunst- of droogbloemen maak je dit eenvoudige en rustieke maar prachtige project helemaal af.

5. Vergieten en pompoenen

5. Vergieten en pompoenen

@Sondag Team, REMAX Traders Unlimited/Facebook

Gooi oude vergieten niet weg, ze kunnen gemakkelijk worden omgetoverd tot mooie herfststukjes als je ze vult met pompoenen.

Advertisement

6. Bloeiende maïskolven

6. Bloeiende maïskolven

@Cape Cancer Thrift/Facebook

Gebruik de kolven als vazen voor verse, gedroogde of kunstbloemen; je kunt ze natuurlijk laten of verfraaien met metallic spuitverf.

7. Keramiek, hout en licht

7. Keramiek, hout en licht

@nayantara_saharia/Instagram

Een eenvoudige houten mand met keramieken pompoenen en gekleurde lampjes is een perfect minimalistische tafeldecoratie voor de herfst. Eenvoudig te maken en aan te passen met je favoriete gerecyclede materialen.

Advertisement

8. Hoorn des overvloeds

8. Hoorn des overvloeds

@Cape Cancer Thrift/Facebook

Een van de symbolen van het herfstseizoen, de hoorn is perfect om gewoon een tafel mee te versieren. Vul hem naar hartenlust met kleurrijke bladeren, dennenappels, gedroogd fruit en pompoenen.

Welke tafeldecoraties ga jij maken voor de herfst?

Advertisement