Optimaliseer de ruimte in de keuken: 18 slimme planken en rekjes die de keuken ruimer maken

door Natasja

13 Oktober 2023

Optimaliseer de ruimte in de keuken: 18 slimme planken en rekjes die de keuken ruimer maken
Advertisement

Hoe groot de keuken ook is, als het op het bereiden van maaltijden aankomt, lijkt elke ruimte altijd te klein. Vooral voor mensen die graag hun tijd doorbrengen aan het fornuis, lijkt de ruimte om keukengerei, pannen, borden en alle kleine apparaten voor hun favoriete hobby op te bergen altijd te klein; om nog maar te zwijgen van de planken die als voorraadkast worden gebruikt, die zonder opbergruimte echt krap worden en ons niet in staat stellen om voorraden op te slaan.

Heb je je wel eens afgevraagd of er een betere manier is om de keukenruimte te benutten? Er zijn waarschijnlijk ruimtes die je niet goed gebruikt en ruimtes die volledig ongebruikt blijven, maar die gemakkelijk een geweldige extra ruimte voor het keukengerei of de voorraadkast zouden kunnen worden.

Als ook jij op zoek bent naar een manier om je keukenruimte te optimaliseren, kijk dan eens naar deze 18 slimme planken waarmee je de ruimte ruimer kunt maken.

Advertisement

1. Etagères met meerdere niveaus

Maak beter gebruik van het blad in de keuken door de ruimte in de hoogte te benutten met etagères.

Advertisement

2. Rekjes voor kruiden

Gebruik voor je smaakversterkers en kruiden speciale rekjes met meerdere niveaus, dan hou je meer plek over in de kasten.

3. Zijplanken

Gebruik alle beschikbare ruimte door planken aan de zijwanden van de meubels te monteren; je kunt ze gebruiken voor kleine apparaten, keukengerei en nog veel meer.

4. Deur met lijst

Omlijst de keukendeur met ingebouwde planken voor kleine apparaten, servies en keukengerei. Handig en zeer decoratief.

5. Zichtbaar afdruiprek

Een klein houten afdruiprek voor aan de muur neemt weinig ruimte in beslag en laat de kast vrij als voorraadkast of voor ander servies.

Advertisement

6. Planken bij het raam

Het lijkt misschien een vergezocht idee om planken voor een raam te monteren, maar in sommige gevallen is het een succes.

7. Aanrechtrek

7. Aanrechtrek

Amazon

Een aanrechtrek met meerdere planken benut ook de ruimte in de hoogte en helpt je om al de kleine apparaten, kruiden en servies netjes op te bergen.

Advertisement

8. Smal keukenrekje

Weet je die smalle lege ruimte tussen de kast en de koelkast? Die kun je gemakkelijk benutten door er een smal rekje in te zetten.

9. Alternatieve rekken

Niet echt een rek, maar een uitgeruste wand op een meubel en een rail met haken om pannen aan het plafond te hangen zijn een goede manier om de pannen op te bergen zonder ruimte in de kasten in te nemen.

Advertisement

10. Fruitmanden

Door fruitmanden aan de zijwand van een kast te bevestigen, bespaar je ruimte op het aanrecht zonder vloerruimte in te nemen met een keukentrolley.

11. Rek onder het bovenkastje

Een rek die onder het bovenkastje kan worden gehangen is ook een goede oplossing om meer ruimte te winnen. Gebruik hem aan de binnenkant van het bovenkastje om de hoogte optimaal te benutten of eronder voor een praktische zichtbaar rekje.

Advertisement

12. Plank onder het plafond

De ruimte boven de keukenbovenkasten blijft vaak leeg, maar waarom zou je de volledige hoogte van de keuken niet benutten met planken net onder het plafond?

13. Deur of rek?

Maak van de keukendeur een verlengstuk van de voorraadkast met houten of metalen planken.

Advertisement

14. Zichtbare hoekplanken

Zichtbare planken maken beter gebruik van de ruimte in de hoeken van de keuken.

15. Deurrekje

Door rekjes of manden aan de kastdeur te hangen, vergroot je de beschikbare ruimte in de voorraadkast.

Advertisement

16. Rekje met handdoekenhouder en haken

Wie zei dat een rekje niet zowel een hulpmiddel als een handdoekenrek kan zijn?

17. Rail

Rails zijn erg handig in de keuken, met haken voor allerlei keukengerei of met afdruiprekjes en plankjes die kastruimte vrijmaken.

18. Hoeketagères

Maak perfect gebruik van de hoeken van de keuken met hoeketagères die de ruimte verveelvoudigen.

Aan welke van deze planken en rekken geef jij de voorkeur om de keuken groter te laten lijken?

Advertisement