Maak je tuin leefbaarder en leuker met deze geweldige ideeën

door Natasja

27 Juni 2021

Maak je tuin leefbaarder en leuker met deze geweldige ideeën
Advertisement

Met de altijd hoge temperaturen van het zomerseizoen neemt het verlangen om buiten tijd door te brengen toe, net zoals het dineren in de tuin of op het balkon en zodoende wordt ontspannende plekken in de tuin, misschien in de schaduw van enkele bomen benutten, steeds aantrekkelijker. En wat dacht je van een minizwembad om af te koelen, maar ook om plezier te maken met vrienden?

De tuin uitrusten met meubels en andere oplossingen, ook doe-het-zelf, die het leefbaarder en gezelliger kunnen maken, betekent een ruimte creëren waar je gezellige momenten kan doorbrengen met vrienden en familie, of waar je ook verfrissing kan vinden tijdens stressvolle en vermoeiende dagen. Bekijk de ideeën hieronder, misschien zit er wel een bij die je kan gebruiken voor je groene hoekje!

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Een doe-het-zelf-wagentje om de barbecuehoek overal mee naartoe te nemen: bij een veranda of in een koele hoek van de tuin, met zo'n rollend meubelstuk zet je een lunch of diner op waar je maar wilt.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

En wat vind je van het idee dat iedereen kookt en eet wat hij of zijn wil? Met een tafel met grills in het midden wordt het nog leuker om samen te eten!

Tutorial via thehandymansdaughter.com

Tutorial via thehandymansdaughter.com

Voor elke buitenzithoek is een klein tafeltje naast fauteuils en banken erg handig, zodat je altijd alleen of in gezelschap van een koel drankje kunt genieten.

Tutorial via remodelaholic.com

Tutorial via remodelaholic.com

En er zijn ook verschillende ontwerpen waarmee je tuintafels kunt bouwen met het ijscompartiment in het midden: geen heen-en-weer geloop meer tussen de diepvriezer thuis en de tafel buiten.

Pinterest

Pinterest

Zin in een echt uniek barmeubel? Een oude ppiano kan op deze absoluut originele manier worden hersteld, perfect op veranda's of onder luifels die hem kunnen beschermen.

Advertisement
realtor.com

realtor.com

Niet alleen opblaasbare zwembaden: sinds enkele jaren is het in om hele leuke (en resistente!) bovengrondse zwembaden te maken van metalen drinkbakken voor vee, deze grote watertanks hebben alleen een perfect vlak stuk tuin (of platform) nodig en kunnen direct met water gevuld worden om kleine zwembaden te worden om in af te koelen!

stocktankpool.net

stocktankpool.net

Er zijn ook genoeg ideeën voor het inrichten van hele hoeken van de tuin, klaar om deze "stock tank pool" te herbergen, soms zelfs met verhoogde platforms er omheen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Een jacuzzi voor buiten is op zichzelf al een uitstekend inrichtingselement, maar als je hem met een vaste oplossing in de tuin combineert, zoals een dergelijke gazebo (je kan ook gordijnwanden aan de zijkanten plaatsen) en comfortabele treden voor de toegang, wordt hij nog mooier en handiger.

Pinterest

Pinterest

Heb je een platform nodig waar je tafels kunt neerzetten, ligstoelen kunt plaatsen of ook gewoon kunt dansen, eventueel in de tussentijd dat je een beslissing maakt voor een vaste verharde plaats? Gebruik pallets!

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Ook de ruimte rond een boom kan worden benut: ideaal is een groot bloembed, omgeven door muurtjes, of, zoals in dit geval, een soort verhoogd platform en bedekt met hout, ruim genoeg om een plek te worden waar je comfortabel kan liggen.

Pinterest

Pinterest

En kijk eens hoe schattig dit bankje is: je kunt erop zitten en de hele tuin eromheen bewonderen of het ook gebruiken als tafel om samen rondom de boom te eten!

Zou je een van deze projecten in jouw tuin willen maken?

Advertisement