Ben je je huissleutels vergeten? Je kunt de deur openen met een fles

Natasja

13 Maart 2023

Ben je je huissleutels vergeten? Je kunt de deur openen met een fles
Advertisement

Het kan echt iedereen overkomen om in de haast de huissleutels te vergeten, of wanneer de vermoeidheid van de week zich opstapelt en het moeilijk is overal aan te denken. Zo'n kleine vergeetachtigheid is op zich niet zo erg, maar kan grote vertragingen en problemen veroorzaken. Misschien heb je een vertrouwd persoon die in de buurt woont en een extra set sleutels heeft, of kun je wachten tot je familieleden of huisgenoten thuiskomen. Maar als dat geen haalbare opties zijn, hoe voorkom je dan dat je een slotenmaker moet bellen en een klein fortuin moet uitgeven om de voordeur weer te openen?

In bepaalde gevallen kan een heel eenvoudige en vooral snelle methode helpen, waarvoor je alleen maar een plastic fles nodig hebt. Lees verder voor meer informatie.

Advertisement

Creativo

Omdat het verlies van je sleutels buitenshuis niet alleen het kortstondige ongemak veroorzaakt dat je buitengesloten bent, maar ook de zorg om te weten waar ze gebleven zijn, is het altijd een goed idee om gebruik te maken van alle trucs die je helpen om ze altijd bij je te hebben. Van het gebruik (het lijkt vanzelfsprekend, maar het helpt!) van houders en sleutelhangers bij de ingang, zodat het een automatisme wordt om ze daar elke keer achter te laten, in plaats van ze in je zakken of tassen te bewaren, tot het gebruik van moderne technologie in je voordeel wanneer je vaak vergeet waar je ze hebt neergelegd: je kunt digitale alarmen maken, op smartphone-apps (wekker, kalender en dergelijke) die je eraan herinneren ze te vinden en ze op de meest geschikte plaats neer te leggen. Of je kunt je toevlucht nemen tot smart tags, om via GPS de locatie steeds in de gaten te houden.

De flessenmethode

Als je echter buitengesloten bent, of maar een kamer niet in kan, dan is het misschien gemakkelijker om een plastic fles en een schaar (of een stanleymes) te pakken. De fles moet bij voorkeur gemaakt zijn van dik plastic, zoals dat van bepaalde koolzuurhoudende dranken. Bovendien moet hij een vrij gladde en rechte vorm hebben.

Je hoeft alleen de bodem en ook de hals weg te snijden, totdat je een cilinder met gladde wanden overhoudt. Snijd nu aan één kant verticaal door, zodat de cilinder in de lengte open is en je hem kunt openen.

Ga nu over de handgreep staan, steek de langste rand van de plastic uitsparing in de opening tussen de deur en het kozijn, en schuif het plastic alsof het zich om de zijkant van de deur wikkelt. Schuif op dit punt het hele stuk plastic naar beneden: het zal het slot vastklikken en de deur openen.

Dit is een snelle methode, die natuurlijk werkt als de deur alleen op slot met de sleutel is geweest, bij eenvoudige sloten op - bijvoorbeeld - ronde handgrepen (die met de knop).

Als je beter wilt begrijpen hoe het werkt, vind je hieronder een video die het laat zien.

Advertisement