11 mooie ideeën voor het inrichten van de washoek met een vintage touch

door Natasja

13 Februari 2023

Advertisement

Een speciale washoek in huis is erg handig. Het betekent dat je tijd en moeite kunt besparen bij het doen van de was, en misschien zelfs betere resultaten krijgt, juist omdat je niet het hele huis hoeft af te lopen om het wasgoed op te pakken, voor te behandelen, te wassen, te drogen of op te hangen. Het valt niet te ontkennen dat bij de keuze van de machines en accessoires die nodig zijn voor een succesvolle was, de voorkeur wordt gegeven aan de meest geavanceerde en efficiënte modellen. Dit betekent echter niet dat de washoek koste wat kost een ultramoderne uitstraling moet hebben.

Als je deze ruimte in huis een vintage, zelfs rustiek tintje wilt geven, kun je dit bereiken door aandacht te besteden aan veel verschillende details, zoals de hieronder genoemde.

Advertisement

Door de wasmachine en droger onder een groot werkblad te plaatsen, ontstaat een van de meest voorkomende en handige opstellingen voor washoeken. Als je deze ruimte echter een vintage look wilt geven, dan zou die plank van hout kunnen zijn, eventueel ook met een doorleefde uitstraling.

Advertisement

De gemakkelijkste manier om kamers een vintage tintje te geven is ze te versieren met borden, vooral van hout. Borden die aangeven hoe de was moet worden gesorteerd kunnen dan van pas komen.

En wat betreft borden, wat is er beter dan een van gerecycled hout dat het doel van de kamer zelf aan iedereen bekend maakt? Houten kisten waarin verschillende soorten wasgoed kunnen worden gelegd, voor of na het wassen of strijken, zijn in deze context ook een perfect meubelstuk.

De muren bekleden met witte latten en lampen of kroonluchters toevoegen met een antieke look: een onberispelijke combinatie voor wie een rustieke vintage stijl wil creëren, maar met moderne smaak.

Je kunt ook goed gebruik maken van verf met schoolbordeffect op sommige houten oppervlakken in de kamer.

Advertisement

Als je accessoires kunt vinden voor het verzorgen van de stoffen en de was in het algemeen (borstels, scharen, tangen, enz.) die er vintage uitzien, dan is het niet alleen handig maar ook decoratief om ze in het zicht te houden.

Houten wasknijpers zijn een must in de washoek en kunnen ook als inspiratie dienen voor wanddecoratie.

Advertisement

Probeer daarom schilderijtjes en afbeeldingen te vinden die de washoek een ouderwetse uitstraling geven.

Aandacht voor details is essentieel: geen moderne verpakkingen, maar verpakkingen van "antieke" materialen. Potten, manden en meer worden gemaakt van glas, metaal, hout, touw en dergelijke.

Advertisement

Als je ruimte hebt om een hele kamer aan de wasruimte toe te wijzen, dan zal daar zeker ook een handige wastafel zijn plaats vinden. Als je het echt vintage en rustiek wilt maken, waarom dan geen betonnen wastafel?

Gedroogde hangbloemen, houten meubels, prenten aan de muren: je kunt duizend trucs toepassen om de gewenste look te bereiken.

Vind jij het idee van een vintage wasruimte in huis ook mooi?

Advertisement